When there’s something strange in your neighbourhood. Who you gonna call? Ghostbusters! Ditmaal gaat het Ghostbusters-team spoken vangen op de Xbox360-versie van ‘Ghostbusters: The Video Game.’Naam: Ghostbusters: The Video GamePlatform: Xbox 360, PS2, PS3, Wii, DS, PCGenre: Actie/Third-Person ShooterDeveloper: Terminal Reality (singleplayer) en Threewave Software (multiplayer)Publisher: Atari en SCE (alleen bij de PS)Releasedatum: 06/11/09 (Xbox360, Wii, DS en Windows) 19/06/09 (PS2 en PS3) 30/10/09 (PSP)Rating: 12+Players: singeplayer 1. Online 2-4.

New York City heeft weer eens last van spoken, tijd om het Ghosbusters-team in te schakelen dus. Jij, als nieuw lid van de Ghostbusters, gaat samen met je mede-Ghostbusters New York bevrijden van de paranormale plaag. Het eerste wat me opviel aan Ghostbusters, is dat de (Nederlandse versie van de) game gebruik maakt van Nederlandse ondertiteling. De ondertiteling is nogal aan de kleine kant, knalgeel en staat helemaal onderaan het scherm weergegeven. Indien je de ondertiteling dus wilt volgen, mis je waarschijnlijk een groot deel van wat er op het scherm gebeurt. Ook worden sommige woorden letterlijk vertaald, en met een 12+ rating lijkt mij het toch beter gebruik te maken van makkelijkere synoniemen. Oké, je hoeft de ondertiteling niet te volgen en je kunt deze ook gewoon uitzetten, maar zelf vind ik het altijd wel fijn om gewoon lui met de spraak mee te kunnen lezen.Ghostbusters is een redelijk makkelijk spel en heeft maar drie moeilijkheidsgraden. Het uitspelen van het spel vormt dan ook niet echt een probleem. Daar komt bij kijken dat het spel maar een speelduur heeft van ongeveer 7uur, terwijl Ghostbusters zich toch voornamelijk richt op de single-player. Waar ik geen probleem had met het spelen van het spel, leken mijn teammembers het allemaal echter een stuk lastiger te vinden! De helft van de tijd, met name bij bosses, heb ik het drukker gehad met het reviven van mijn teammembers dan met het schieten op de bosses zelf.

Ghostbusters zit vol humor. Zowel de droge opmerkingen van je teammembers als het gedrag van de spoken zijn erg vermakelijk. Terwijl je in één van de mooie en gevarieerde omgevingen van Ghostbusters rondloopt, weet je dat er elk moment iets naar je hoofd kan worden geslingerd. Je loopt in de game rond met een PKE-meter, wat een soort ‘radar’ is waarmee je paranormale activiteiten kan opsporen, maar toch wist ik nooit precies te zeggen wanneer en hoe het volgende spook mij zou gaan irriteren. En dat is maar goed ook, want daardoor vroeg ik me vrijwel het hele spel lang af wat de spoken weer voor me in petto hadden.Hoewel ik zelf nooit de Ghostbusters film(s) heb gezien, voelt de videogame in ieder geval aan alsof je er zo in eentje bent gestapt. Het geluid is ontzettend goed gedaan en de stemmen van je Ghostbusters-teamleden zijn ingesproken door de cast zelf. Grafisch gezien is Ghostbusters ook een mooi en gedetailleerd spel, met veel verschillende omgevingen.

Ondanks de verschillende soorten omgevingen is Ghostbusters echter nogal eentonig. De missies komen allemaal vrijwel op hetzelfde neer; een of ander paranormaal wezen vermoorden. Daarnaast heb je ook maar vier verschillende soorten wapensets waarvan je er waarschijnlijk maar één of twee echt in de game gebruikt. Zoals ik al eerder heb vermeld, focust Ghostbusters zich voornamelijk op de single-player mode. De online play van de game is dan ook helemaal niet bijzonder. Allereerst zijn er maar weinig games te vinden om aan deel te nemen. Dit waarschijnlijk omdat er ook maar weinig mensen zijn die het spel online spelen. Daarnaast zijn de speelbare online modes ook allemaal maar standaard en weer eentonig; vermoordt zoveel mogelijk spoken binnen een bepaalde tijd, bescherm iets door de spoken te vermoorden, overleef een ghost’raid’, enz. enz. Reken hier ook maar niet op een groot, lomp gevecht tegen spoken want je kan maar met maximaal vier spelers in een match spelen.

Conclusie:Ghostbusters is één van de weinige goede filmgames. Hoewel het spel maar een speelduur heeft van zeven uur en nogal eentonig is, is het spel zeker vermakelijk. Ook op grafisch vlak is het spel goed te doen. De online play is helaas drie keer niks.- Gameplay: 7.6/10- Fun: 8,7/10- Levensduur: 4/10- Graphics: 8/10- Geluid: 9/10- Originaliteit: 6/10Totale score: 7.2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.