Foreign Media is op zoek naar de beste GameQueen van Nederland. De finale zal binnenkort plaats vinden en wij hebben één van de finalisten een aantal vragen mogen stellen.
Drie meiden nemen het tegen elkaar op in de finale en uiteindelijk zal één van de drie DE beste zijn. Maar voor dat zover is krijgen ze een aantal tests, snelheid, concentratievermogen en vindingrijkheid, die ze moeten doen. Voor deze gelegenheid hebben wij Laura Kempenaar uit Amsterdam een paar vragen mogen stellen.

Zou je je kort voor willen stellen
Ik ben Laura Kempenaar (22) uit Amsterdam. Momenteel zit ik in mijn afstudeerjaar van een HBO Journalistiek (ook in Utrecht, net als de finale) en ik werk daarnaast als freelancer bij een regionale krant.

Wat verwacht je van het toernooi?
Heb geen idee wat ik van het toernooi moet verwachten, natuurlijk zijn er verschillende soorten games en ik weet niet of Casual Mania in mijn straatje past wat dat betreft, maar dat gaan we natuurlijk snel merken. Ik denk het wel, want het ziet er op de website al kleurig uit en kleuren en schattigheid maakt voor mij al een hoop goed in een spel. Ik denk dat ze ons tijdens de finale goed op de zenuwen gaan werken, dus hopelijk weet ik mijn hoofd koel te houden.

Neem je ook supporters mee? Zo ja, wie?
Ik neem geen supporters mee, want ik vind het al erg genoeg dat er mensen gaan kijken hoe ik aan het gamen ben. Daar word ik extra zenuwachtig van namelijk.

Hoe bereid je je voor op dit toernooi?
Ik bereid me voor op dit toernooi door alvast het spel te spelen, zodat ik vast wegwijs wordt in de combo’s en knoppen. Verder probeer ik er niet te veel bij stil te zijn, want daar word ik alleen maar nerveus van. Ik probeer er gewoon een beetje laid-back in te stappen, want ik ben al heel verrast dat ik in de finale sta.

Wat voor games speel je nog meer?
De games die ik nog meer speel zijn er nogal wat.. Sowieso ben ik groot fan van alle Mario’s, Professor Laytons en Phoenix Wrights. Zelda vind ik ook nog steeds een geweldige serie, maar ik hou ook van hele kinderachtige spellen zoals Viva Pinata, Lego Indiana Jones, EyePet, LocoRoco en Dead or Alive extreme beach volleybal. Ik probeer af en toe ook wat te Wii fitten, maar dat komt er niet echt van helaas. Thuis heb ik alle consoles en ik speel ook graag op de PC, maar de DS heeft nog steeds mijn absolute voorkeur.

Favoriete game ooit?Mijn favoriete game ooit is moeilijk te zeggen, omdat er veel favorieten bij zijn. Ik denk dat ik kies voor Zelda A link to the past of toch Mario 3? Ik denk Zelda, vanwege het schattig roerende heksje.

Wij bedanken Laura voor haar tijd en wensen haar veel succes tijdens de finale!! De finale vind plaats op woensdag 25 november in V&D in Utrecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.