Voor mij was de game Luxor totaal onbekend, maar inmiddels speel ik deze puzzelgame regelmatig. Ik heb deze game namens uitgeverij Denda mogen testen en ik wil mijn ervaring erg graag met jullie delen.

Waar gaat het over?LUXOR is een actie-puzzelgame en speelt zich af in Egypte. De uitdaging in deze versie is dat je Koningin Nefertit helpt om kunstvoorwerpen te onthullen en te verzamelen. Deze items zijn namelijk gestolen en jij moet ze weer terugbrengen. Je reist naar verschillende gebieden als Perzië, Syrië, India en andere regio’s in het Oosten. Als je de dieven tegenkomt tijdens je speurtocht naar de verdwenen items neem je het tegen ze op in een “Battle modus”.

Wat ga je doen?Maar wat moet je nu eigenlijk doen in de game behalve op boevenjacht? Je gaat met kralen aan de slag. Deze komen in een lange sliert aan je voorbij en onderin heb je een valkwapen met een gekleurde bal erin en moet je de gekleurde ketting die langskomt vernietigen. Om het helemaal duidelijk te maken is het zeer raadzaam om even de screenshots te bekijken.

HulpmiddelenJe krijgt verschillende speelmappen voor je en elke keer is het weer een uitdaging om te zorgen dat de kralenketting niet bij het einde komt. Af en toe krijg je een soort bonus waarmee je de ballen in een andere kleur kunt veranderen, of een aantal wegbombarderen en nog veel meer opties. Je reist van stad naar stad en ziet dan hoeveel mappen je door moet om deze stad te verlaten. Als het goed is krijg je dan de items om de schatten te herstellen.

Verschillende optiesOok zijn er schatten te verdienen, soort achievements als je bijvoorbeeld meer dan 1000 ankh munten hebt weten te verzamelen of als je meer dan 10 potjes achter elkaar hebt gespeeld, of 100% nauwkeurigheid in een level gehaald. Dit geeft nog weer een extra stimulans om goed je best te doen en de kralen zo snel mogelijk van de ketting te schieten. Geen zin om achter de dief aan te gaan? Je kunt ook vrij spelen. Kiezen uit een gemakkelijk, normaal, moeilijk of gekkenwerk die je eerst moet vrijspelen. Ook kun je de puzzeloptie spelen. De kralen liggen stil en je moet ze allemaal wegschieten, telkens ga je een level hoger als je het hebt weten te halen.

Systeem informatiePlatform: Windows 2000, XP of VistaPenthium IV 1600 MHz256MB RAM geheugenDirectX versie 8.1 of hogerMijn meningEen verslavende game! De eerste dagen was ik er bijna niet achter weg te slaan, maar nu gaat het alweer een stukje beter. Het is leuk om even tussendoor te spelen en steeds verder te gaan in het spel. Voor mij is het eigenlijk bijzaak geworden om de schatten te vinden, ik ben wel op jacht naar de dief. Het vrijspelen van extra hulpmiddelen tijdens het spel en flink stressen als de hele lijn volloopt en alles snel wegschieten voor het spel eindigt. Ik kan deze game ook zeker aanraden aan iedereen die van puzzel-actie games houd. Het is ook zeker geschikt voor de casual gamers onder ons, even snel een potje tussendoor, heerlijk! Ik ben in elk geval verkocht!Richtprijs voor de game is € 9,99 en een demo kun je downloaden op Denda.com

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.