Nog steeds zitten er dagelijks duizenden mensen achter hun computer de MMO Guildwars te spelen. Het is dan ook geen wonder dat een vervolg van het spel in de maak is. Guild Wars 2 is inmiddels al een hele tijd aangekondigd en er is dan ook al redelijk wat nieuws over de game bekend. Wij hebben al dit nieuws eens goed bekeken en voor jullie samengevat.Het verhaalGeneraties lang werd er in Tyria oorlog gevoerd door de vijf grote rassen; the Charr, the Asura, the Norn en the Sylvari. Tot op een dag grote, slechte draken uit hun slaap ontwaakten met één doel; vernietiging. Alsof dit nog niet genoeg uitdaging biedt riep de onsterfelijke draak Zhaitan de verdronken natie van Orr op om zo zijn undead leger te vormen. Ook het leger wilde niets anders dan totale vernietiging van de vijf rassen. De rassen werden zo achtergelaten met maar één keus; samenwerken en hun continent terug innemen.

De rassenIn tegenstelling tot het eerste deel, waar het enkel mogelijk is om als Human te spelen, kun je in Guild Wars 2 maar liefst vijf rassen bespelen; de Charr, de Asura, de Norn, de Humans en de Sylvari. De CharrDe Charrs zijn katachtige krijgers en leven in het oosten van Tyria. De Charr samenleving bestaat uit vier legioenen; de Iron Legion, de Gold Legion (ook wel bekend als de Flame Legion), de Blood Legion en de Ash Legion. De Iron Legion staat bekend om zijn apparaten, de Blood Legion om zijn melee, de Ash Legion om zijn stealth en de Gold Legion om zijn magie. Elk legioen bestaat weer uit warbands. Spelers identificeren zich met de naam van hun warband. De Charr specialiseert zich in wapens, explosieven en oorlogsmachines.De AsuraDe Asura is een klein, gevorderd en slim ras. Hoewel de Asura fysiek zwak is, kunnen zij Golums maken (Genius Operated Living Enchanted Manifestation). Golumns zijn waardige vechters, maar lakken de juiste hersencellen. Gelukkig compenseert de Asura dit met zijn slimheid. De Asura specialiseert zich in magie.De NornNorns zijn maar liefst 2,74m lang en leven in het noorden van de Shiverpeaks. Deze sterke jagers specialiseren zich in de geest van de natuur. Zo kunnen ze gebruik maken van de ‘Bear Spirit’, waarbij ze de vorm aannemen van een beer. Hiernaast kunnen Norns zich natuurlijk ook in andere dieren veranderen.De SylvariDe Sylvari is het jongste ras van de vijf rassen. Niet veel is er over hen bekend, maar we weten wel dat er aan de oppervlakte van de Pale Tree het Ventari Tablet ligt. Het is dan ook dankzij deze boom dat de plantachtige wezens bestaan. De Sylvaries zijn een reactie op de bedreiging van de draken. Het ras heeft regelmatig te maken met Dream of Dreams. Dit duidt de sterke bond aan tussen het ras en de natuur.

Het design van een Sylvari

de Humans De Humans arriveerde van de vijf rassen het eerst in Tyria. Zij hebben zich over heel Tyria verspreid. Inmiddels is de situatie echter veranderd en zijn zij ver in de minderheid. Enkel Ascalon en Kryta zijn echt bewoond door de Humans, en van deze twee steden is alleen Kryta een vrije stad. Ascalon is namelijk door de Charr overgenomen en wordt nu op gewelddadige wijze bestuurd.Event SystemGuild Wars 2 zal een compleet nieuw Quest Systeem bevatten. In deel één kon je zien waar een quest was aan het groene tekentje boven het hoofd van een NPC. De quests kon je altijd doen, op elk tijdstip. Guild Wars 2 veranderd dit; quests zullen gebeuren op een bepaald tijdstip, ongeacht de aanwezigheid van de speler. Mocht de speler toevallig op hetzelfde tijdstip en op de juiste plek aanwezig zijn, kan hij deelnemen aan de quest. De keuzes die een speler in de quest maakt hebben betrekking op mogelijke daaropvolgende gebeurtenissen.Voorbeeld:Een draak daagt op vlakbij een bepaalde dorp of stad. De speler kan op dat moment kiezen om te vluchten of om het gevecht met de draak aan te gaan. Besluit de speler het gevecht aan te gaan, dan wordt hij beloond door de dorpsoudste. Besluit de speler het op een lopen te zetten, dan zal de draak een belangrijke brug breken. Hierop volgt een nieuwe quest; de brug moet worden gemaakt. De speler kan kiezen de bewoners te helpen met het maken van de brug door een groep bandieten te verjagen die denken misbruik te kunnen maken van de ongelukkige situatie.

MetgezellenGuild Wars 2 zal spelers de mogelijkheid bieden om een eigen metgezel te maken die hen door de game kan helpen. De metgezel zal geen party slot innemen en wordt gezien als een ‘extraatje van het personage’. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat spelers liever het spel zonder een metgezel spelen. Hun personage zal dan worden versterkt zodat ze niet benadeeld zijn.GroepsquestWanneer spelers voorheen met hun party steden en dorpen verlieten kwamen zij in een wereld terecht waar het onmogelijk was andere spelers tegen te komen. Dit zal in deel twee niet meer het geval zijn. Het is dus mogelijk om ook als groep anderen tegen te komen. Groepsquesten zullen nog wel gewoon aanwezig zijn.OmgevingenHoewel Guild Wars 2 gebruik zal maken van de oude omgevingen, is de omgeving natuurlijk niet geheel oude koek. Één van de nieuwe omgevingen is al bekend; de onderwater wereld, waar veel te verkennen valt. Volgens Eric Flannum (Lead Designer) vallen de meeste onderwater werelden van andere games niet bij spelers in de smaak omdat het als iets gevaarlijks wordt beschouwd, voor je het weet stik je! In Guild Wars 2 zal hier rekening mee worden gehouden. Flannum wil spelers namelijk aanmoedigen deze omgeving te verkennen.

PVPGuild Wars heeft zowel Casual als Hardcore gamers aan weten te trekken. De meeste casual gamers hadden echter kritiek op het PvP systeem van Guild Wars. Daarom zal het PvP systeem van Guild Wars 2 zich vertakken tot PvE en gewoon PvP. Spelers zullen tegen elkaar vechten met gelijke equipment en gelijke skills. Hetzelfde idee dus als de Arena servers van WOW. Overige InformatieIn Guild Wars 2 kunnen spelers eindelijk springen en zwemmen. De game engine is een stuk opgelikt en er zal sprake zijn van een dag en nacht cyclus. Grafisch gezien heeft het spel ook zijn vorderingen gemaakt. Het spel zal voor de PC uitkomen, een releasedatum is nog niet bekend. Meer informatie wordt later dit jaar gegeven.

Bronnen: –Officiële Guild Wars 2 siteGuild Wars 2 wiki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.