De nieuwste versie van de Playstation Portable, de PSP Go, zal 1 oktober verkrijgbaar zijn in Europese winkels. In vergelijking met de vorige PSP modellen, is de PSP Go een totale transformatie ondergaan. Voor de precieze details hierover kun je verder lezen.

Wat meteen opvalt aan het nieuwe design van de PSP Go is de vorm: In plaats van de besturing knoppen aan de zijkant van het scherm te hebben, zitten deze nou verborgen onder het scherm. Door middel van een handig uitschuif systeem komen de knoppen tevoorschijn.Daarnaast is het scherm een stuk kleiner geworden. Voorheen was het scherm 4.3 inch, nu is dit maar 3.8 inch. De PSP Go is ook stukken kleiner en lichter dan voorgaande modellen.De PSP Go heeft ingebouwde Wi-fi, maar heeft niet langer meer de standaard USB type-B plug. Een nieuwe persoonlijke Multi connector wordt gebruikt voor de DC in/out, USB, Video output/input, Geluid input/output en de nieuwe systeem dock. De PSP Go ondersteunt ook Bluetooth, waarmee je headsets en telefoons kunt verbinden. Hierdoor kan men verbinding maken en games spelen met gebruik van de Sixaxis of DualShock 3 Playstation 3 controller.

Ook heel anders aan de PSP Go is de UMD Drive: Die is er namelijk niet. In plaats daarvan zit er een 16GB interne flash memory in, die kan worden uitgebreid tot 32GB met een Memory Stick Micro flash card. Men kan via de Playstation Store alles downloaden, of de gewenste file downloaden en erop zetten via de Playstation 3 of met de bijgeleverde computer software Media Go. Alle games die voor voorgaande modellen zijn uitgebracht zullen ook speelbaar zijn op de PSP Go.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.