Heb jij geen zin om elke week naar de sportschool te gaan? Maar wil je toch je beweging hebben? Dan zit je in de goede tijd! Sportgames voor de Wii zijn helemaal hot op dit moment. Ubisoft bracht al een aantal sportgames naar de Wii, zo ook nu weer. Your Shape komt in december naar de Wii. Wij zetten deze game vast voor je in beeld zodat je weet wat je te wachten staat.De game Your Shape is gericht op de doelgroep vrouwen van 25 tot 45 jaar. Deze doelgroep gebruikt Ubisoft als richtlijn. De vrouwen waar ze zich op richten weten dat ze lichaamsbeweging nodig hebben, maar niet gemotiveerd zijn om naar de sportschool te gaan omdat ze het saai vinden of te druk. Verder is het ook een oplossing voor hun tijdgebrek. Ze kunnen deze sportgame thuis ten alle tijde spelen. Natuurlijk kan iedereen deze game spelen, ook mannen en kinderen.

Your Shape is een nieuwe vorm van fitnessgame. Door de camera die gebruikt wordt is het een hele nieuwe stijl. In onderstaand filmpje kun je zien wat de camera precies doet en wat het doel is van deze camera. Een scan van je lichaam wordt gemaakt en naar aanleiding daarvan wordt een lichaamsdiagnose gemaakt. Naar aanleiding van de diagnose gaat het programma kijken wat bij jou past en wat je lichaam nodig heeft. Er is natuurlijk wel een mogelijkheid om een eigen inbreng te hebben.

De camera maakt dus zoals al eerder gezegd een analyse van je lichaam. Een scan van je omtrek, een analyse van je lichaamsgewicht en je conditie. En naar aanleiding daarvan wordt een persoonlijk trainingsprogramma voor je samengesteld. Door dit allemaal kun je werken aan je ideale lichaamsgewicht. Natuurlijk moet je nog de nodige andere dingen toevoegen zoals opletten met je eetpatroon etc. Maar deze game werkt er wel aan mee. Door het gebruik van de camera krijg je feedback over hoe je bewegingen uitvoert en wordt er gekeken of je workout wel efficiënt is. Op een leuke en stimulerende manier houdt je coach je gemotiveerd. Je krijgt peptalks , feedback en een aanmoediging om je programma vol te houden.

Leuk aan deze game is, is dat je niet steeds je hele lichaam hoeft te trainen. Je kan je ook richten op een lichaamsdeel op basis van je persoonlijke doelstelling. Ook heb je een fysieke uitdaging. Je conditie wordt goed in de gaten gehouden en er worden regelmatig evaluaties gehouden om te kijken of je conditie ook verbetert. Natuurlijk moet je wel met regelmaat oefeningen doen, een kalander in het spel maakt dit mogelijk en houdt voor jou je planning bij. Via een grafiek kun je zien wat je vooruitgang is.

Ongeveer 500 unieke oefeningen maken deel uit van deze game. Yoga, cardiofitness, krachttraining, flexibiliteit en afslankmethodes komen voorbij. Mocht je moeten sporten op muziek, kun je ook nog eens kiezen uit een groot aantal muzieksoorten. Latijns Amerikaans, new age, chill out, techno en poprock komen voorbij. Bij yoga mag je niet kiezen gezien een lagere hartslag bij deze oefeningen belangrijk is.

Filmpje E3

De game wordt uitgebracht door Ubisoft en zal verkrijgbaar zijn rond December dit jaar. De nieuwe updates van de game zul je op female-gamers kunnen lezen.

De camera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.