JoWood’s Yoga neemt je mee op reis door de geschiedenis van yoga. Deze game, gemaakt voor de Nintento Wii, is veel meer dan gewoon een spel. Tijdens Gamescom kreeg ik een mooie preview van de game te zien.Hoofdpijn? Rugpijn? Stress? Yoga heeft een oplossing voor elk kwaaltje: je hoeft alleen maar je kwaal te selecteren met de Wii Remote en het spel start automatisch een yoga-sessie die je pijn zal verhelpen. In 20 minuten kan je ontspannen en ook nog eens van die vervelende hoofdpijn afkomen.Yoga bevat meerdere scènes met topmodel Anja Rubik, die je uitlegt waarom yoga nou zo goed voor je is. Rubik wilde, als fervente yoga-er, maar al te graag meewerken. Naast een uitleg van het supermodel, kan je ook een rondleiding volgen door de yoga-tempel, waar je bij kunstwerken en personages stil kan staan om meer informatie te krijgen over yoga.Het spel zelf speel je op nóg een Wii hardware extensie: de Balance Board. Deze board werkt met druk-mechanismen en registreert of je wel of niet in balans bent. Het ziet er grappig uit en het lijkt nut te hebben, maar het is eigenlijk niet nodig. Je kunt het spel ook spelen met alleen de Wii Remote. Moeilijk ziet het er wel uit, denk ik terwijl een van de ingehuurde yoga-dames me een demo geeft. Het is geen kwestie van 10 seconden in balans zijn, maar enkele minuten. Vol spanning probeer ik haar te betrappen op een kleine beweging, maar ze blijft perfect stil staan. Yoga is lang niet zo makkelijk als je zou denken. In het begin van het spel zijn ook niet alle standen beschikbaar: die moet je vrijspelen. Dit spel is niet voor mensen die gewoon lekker willen gamen, maar voor mensen die zich willen ontspannen en meer willen leren over yoga. JoWood heeft ons flink verrast met de aankondiging dat zij de uitgever van Wii Yoga zijn, en het spel zelf is net zo verrassend. Waar ik een saai spel verwachte, blijkt Yoga veel uitgebreider te zijn dat gedacht. Het is dan ook een geweldig spel voor de yoga-liefhebbers en nieuwsgierigen. En mocht je geen aanleg blijken te hebben voor Yoga, kan je nog altijd lachen met vrienden terwijl je vreemde posities moet aannemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.