Onderweg naar mijn eerste CampZone ervaring. Het was een lange rit, van Leeuwarden naar Tilburg met tent, luchtbed en dekbed. Gelukkig bracht mijn vader mij zaterdagmiddag naar CampZone, want met de het openbaar vervoer is CampZone praktisch niet te bereiken. Ik ben uiteindelijk alleen naar CampZone gegaan omdat mijn vriendin net terug was van vakantie. Dat vond ik wel even jammer, gelukkig kende ik GamelayD (Danielle) een beetje en die heeft me opgevangen. Wil je weten wat ik allemaal heb meegemaakt en welke vrouwelijke gamers ik heb ontmoet? Ik besloot om er een weekendje CampZone van te maken en ik heb er geen spijt van. Van zaterdag 9 augustus 12:00 uur tot zondag 10 augustus 17:00 uur heb ik daar rondgedoold en ontzettend veel dingen gezien en gedaan. Feitjes over CampZone: ze hebben een capaciteit op de camping voor 1750 bezoekers. Bij deze editie van CZ (CZ is de afkorting van Campzone) stonden er gemiddeld tussen de 1100/1200 bezoekers op de camping. Van al die bezoekers is ongeveer 11% vrouwelijk. Of ze hier dan vrijwillig zijn of meegegaan zijn met vriend of vriendin gaan we snel te weten komen, want verder in dit verslag vind je interviews met vrouwelijke CZ bezoekers.

Er worden heel wat Compo’s georganiseerd (Compo staat voor competitie) die ook leuk zijn voor vrouwen. Zo was er een SingStar Compo waarbij ze 16 deelnemers hadden, waarvan er 12 vrouwelijk waren. Ik ben er niet bij geweest, maar ik vond het wel super om te horen dat er zoveel vrouwen aan meededen. Verder was er ook nog een DDR compo waar heel wat enthousiaste vrouwen aan meededen. Een beetje verlegen haal ik mijn koffers uit de auto en loop ik richting de hoofdingang. Ik weet niet waar ik heen moet of bij wie ik me moet melden, dus bel ik GamelayD en die komt gelijk mijn kant op. Ik meld me bij de balie, krijg mijn persbandje en ik word vervolgens rondgeleid door iemand van de pers crew, Shereen. Zij verteld mij alles over de camping en helpt mij zelfs met het opzetten van mijn tent! We kletsen even wat, lenen een pomp bij de buren voor mijn luchtbed en mijn tent staat in no time! Zij moet weer verder en ik ga langs bij GamelayD om mijn laptop neer te zetten zodat ik in haar tent kan werken.

Zodra ik volledig geïnstalleerd ben, loop ik samen met GamelayD naar de maintent. Daar maak ik wat foto’s en is er een nieuwe game voor de Wii van Nederlandse bodem. Ik zie meteen dat er twee vrouwen aan het spelen zijn en neem snel een foto. Ze vragen of ik ook een keer wil proberen. Dat wil ik, op één voorwaarde, dat we met vier vrouwen gaan spelen. Zo kan hij mooi foto’s maken van ons vier op een rij voor de Wii. Het spel heet Heron Steam Machine. Wat mij opviel is dat het een spel is waarbij je moet samenwerken om de meeste punten te halen. Je speelt niet tegen elkaar, maar met elkaar, dit vind ik een leuke toevoeging. Het doel van het spel is om de badeend te redden, het water stroomt langzaam weg en jij moet dan met je medespelers de pijpleidingen verbinden met elkaar zodat er water kan blijven komen bij het eendje. Is het water op bij het eendje ben je game over.

De game ziet er cartoonachtig uit, niet makkelijk om te spelen, vooral omdat je met zijn vieren samen moet werken. Dat maakt de uitdaging natuurlijk alleen maar groter en zal je sneller winnen als je goed met elkaar kan samenwerken. Gelijk kreeg ik Wii neigingen, ik hoorde een stem in mijn achterhoofd ‘misschien moet ik toch maar een Wii kopen’… Na een paar keer spelen was het tijd voor anderen om de game te proberen, maar we kregen wel een rubberen eendje mee als goodie! Gelijk zag ik mijn kans om die twee vrouwen even te interviewen.

Iris en Sylvia

Iris en Sylvia komen naast mij zitten in de main tent. Iris hoort bij de crew die gaat over de EHBO en ze gaat al net zo lang mee als CZ bestaat.

Kun je me iets vertellen wat het verschil is in vrouwen nu en de allereerste CZ?
Iris: Bij de allereerste CZ kon je de vrouwen op een hand tellen en nu zijn het er al veel meer geworden, ongeveer 10% van de bezoekers dit jaar is vrouwelijk.

Dat is een mooie vooruitgang, hoop je dat het er nog meer worden?
Iris: Natuurlijk, de mannen overheersen nu enorm!

Worden de vrouwen makkelijk opgenomen in de groepen op CZ? Ik bedoel zo tussen de mannen?
Iris: Ja, ze worden heel makkelijk openomen hoewel dat nu wel een beetje anders is dan vorige jaren.

Hoezo?I
ris: Nou voorheen waren ze nogal verbaasd over de vrouwen die er rondliepen, ik kreeg een keer de opmerking ‘Je weet hoe een pc aanmoet!’. Daar moest ik toen we heel erg om lachen.

Kun jij mij je top 3 van games noemen?
Iris: Dat is lastig, ik vind zoveel leuk. Maar ik zal er even een paar noemen.1. Alle Final Fantasy games2. Disgea3. Devil May cry

Geen voorkeur voor een bepaalde Final Fantasy, want ik ben ook dol op FF?
Iris: Nee, ik vind ze allemaal super.

Welke consoles heb je allemaal in huis?
Iris: Allemaal

Allemaal??!
Iris: Ja allemaal(ik ben zo diep onder de indruk dat mijn mond bijna open valt, bij dit soort mensen krijg je bijna buig neigingen)

Kun je ons nog een game aanraden die je op dit moment aan het spelen bent?
Iris: Pfoehhh, zoveel, maar Overlord speel ik op dit moment wel veel.
Sylvia is een bezoeker op CZ die even haar vriendin Iris komt bezoeken, vooral om een indruk te krijgen van CZ. Ze speelt niet echt heel veel games maar vind het wel allemaal heel interessant, Female Gamer in wording misschien?

Wil je meer lezen? Klik hier voor deel 2!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.