Als je het eerste deel hebt gelezen van mijn ervaringen op Campzone is hier deel twee. In dit tweede deel ga heb ik interviews van nog meer vrouwelijke gamers die het ontzettend naar hun zin hadden op CZ! Heb je deel 1 nog niet gelezen? Geen zorgen dat kan hier.
In dit deel ga ik verder met de interviews: Sylvia neemt me mee naar Marielle die ook bij de EHBO crew hoort.

Marielle
Marielle speelt thuis niet zo veel games meer, ze gaat liever naar lan parties omdat ze dat gezelliger vind. Ze speelt voornamelijk games op haar PC zoals:- Warcraft II/III (Tower Defense)- Flatout- Cultris (soort Tetris)- DDR (Dance Dance Revolutions)- Guitar HeroAls ik haar vraag of ze hier is om te gamen of te socialisen is dat voor haar heel makkelijk, om te socialisen natuurlijk. Ze vind dat het ontzettend makkelijk is om contact te leggen met andere bezoekers van CZ en er zijn genoeg activiteiten die plaatsvinden buiten je eigen tent. Bij het kampvuur is het niet moeilijk om mensen te leren kennen, zeker niet als bezoekers wat gedronken hebben. De jongste bezoeker op deze CZ is 3 maanden en de oudste is 62 jaar. De gemiddelde leeftijd van de bezoekers op CZ is 25 jaar. Ze baalt er alleen van dat het ’s ochtends zo warm wordt dan wordt je je tent uit gebrand. Een ding weet ze zeker, volgend jaar gaat ze weer!Zo kom ik bij Samantha terecht, volgens Marielle een fanatieke DDR speler.

Samantha

Ze is 19 jaartjes jong en heeft thuis twee DDR dansmatten, ze speelt ook wel andere games maar DDR is toch echt haar favoriet. Ze zit hier full event en vind het helemaal niet vervelend om tussen zoveel mannen te zitten. Ze kan het juist heel goed vinden met mannen, vroeger had ze al veel mannelijke vrienden en dat is niet veel veranderd. Ze heeft natuurlijk meegedaan aan de DDR Compo alleen kwam ze daar niet zo ver, ze moest tegen haar beste vriendin spelen en die won. Toch komt ze hier meer voor de gezelligheid dan om te gamen, ze wil de mensen die een slecht beeld hebben van CZ op het hart drukken dat het zo veel meer is dan gamen op CZ. Na even goed nadenken kan ze toch nog even een top drie van games opnoemen:1. DDR2. Guitar Hero3. TrackmaniaIn het dagelijks leven studeert ze nog en gaat ze volgend jaar beginnen aan de opleiding Comminicatie en Multimedia Design. Ze weet niet precies waar ze zich in wil specialiseren maar webdesign spreekt haar sowieso erg aan.Samantha haalt natuurlijk haar beste vriendin erbij, die zichzelf voorstelt als Vamperia. Ze draait zich om want haar nickname staat op de achterkant van haar t-shirt, dat vind ik echt heel tof. Toch ben ik ook wel benieuwd naar haar echte naam, Dominique.

Dominique aka Vamperia

Dominique is ook dol op DDR, vol trots verteld ze dat ze bij de beste 8 zat van de DDR Compo. Dit komt vooral doordat ze nog maar drie maanden DDR speelt, ze heeft dan ook fanatiek geoefend voor de Compo van DDR op CZ. Ze zit hier Full Event en ook al is ze nog maar 18 jaartjes jong, ze speelt alles wat oud is. Als ik vraag hoe oud zegt ze “tot aan de prehistorie gameboy!” Als klein meisje vond ze al die games al super interessant, ook al was ze niet oud genoeg om het te begrijpen. Ze speelt erg graag Roller Coaster Tycoon, maar hier op CZ komt ze toch voor de gezelligheid. En van de mannen heb je geen last als je maar een grote bek hebt! Iedereen boven de 18 komt veel buiten volgens haar, de rest blijft liever achter hun beeldscherm zitten. Drankt vloeit er volgens Dominique ook in overvloed, soms iets te veel. Maar een grote Nerd vakantie is het dus niet ook al denken veel buitenstaanders dat wel. Gea wordt bij haar vriend weggetrokken zodat ik haar kan interviewen, hij blijft beduusd achter.

Gea

Gea zit hier nu al voor de derde keer Full Event en ze heeft haar vriend meegenomen in plaats van andersom. Ze is 24 jaar en in het dagelijks leven assistent fabricage chef, dat klinkt ingewikkeld. Ze speelt graag Warcraft III tower defense, DDR pas sinds CZ en Mario Party 8 natuurlijk. Ze vind het altijd heel gezellig op CZ en van vervelende jongens heeft ze geen last, die zegt ze gewoon dat ze al bezet is! En nog een keer voor de duidelijkheid, CZ is niet alleen voor nerds, de helft komt om te gamen de andere helft om te socializen. Ook alleen hoef je je geen zorgen te maken want je leert zo mensen kennen. Onderweg zie ik een meisje zitten tussen een heleboel mannen, even kijken of ik haar wat mag vragen.

Nicole aka Dreamy

Nicole is 23 jaar en voor de derde keer op CZ, maar voor het eerst Full Event. CZ is altijd gezellg, maar zeker als je met een hele groep bent. Nicole is dan ook met een hele vriendengroep en heeft er geen last van dat het alleen maar mannen zijn. Ze heeft dan ook haar eigen vriend meegenomen dat zorgt al voor minder problemen, dan kunnen ze geen ruzie om haar maken! Haar top drie games is:1. Unreal Tournament ‘992. Call of duty3. SourceHet liefst speelt ze games op haar pc, maar hier op CZ is socialisen veel leuker want wat anderen er ook van mogen denken, contact maak je hier zo.In de main tent spot ik Danielle een beetje lacherig achter de Super Nintendo Mario Kart aan het spelen, ze vind het niet erg dat ik haar op de foto zet en een paar vragen stel.

Danielle

Danielle is 23 jaar oud en is bezoeker op CZ. Ze is hier met een goede vriend en die vriend heeft een hele groep vrienden die hier Full Event zitten. Ze is hier voor het eerst maar volgend jaar wil ze zeker een weekend gaan en als ze het kan betallen Full Event. Haar top drie games:1. Runescape2. Final Fantasy X3. MarioZe heeft thuis een PS2 en een groene Nintendo DS. Ze gamed nog niet zo lang, nog maar 1,5 jaar, maar fanatiek is ze wel. Zij had niet zo’n goed beeld van CZ, het enige wat ze dacht was veel PC’s en veel tenten, en heel verkeerd had ze het dan ook niet. Tot zover deel 2, alle interviews hebben we nu gehad. In het volgende deel ga ik wat vertellen over casemodden en heb ik nog wat foto’s van meiden die aan het gamen zijn, maar ook vertel in welke tent ik nu eigenlijk heb geslapen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.