Habbo Hotel. Dit gratis spelletje hebben het allemaal wel eens gespeeld. Die gekke poppetjes in dat zwembad, waarmee je gezellig kon chatten. Maar hoe zat het verder nou ook alweer precies?Het eerste wat je natuurlijk moet doen is jezelf registreren en je eigen pop aanmaken. Hier kan je nog wel eens lang over doen, want het kledingaanbod is zeer uitgebreid.

Ben je hier klaar mee? Zorg er dan eerst voor dat je Shockwave op je computer geïnstalleerd hebt, anders kom je geen steek verder. Dit geregeld? Dan kunnen je avonturen in het Habbo Hotel beginnen.Je staat gelijk voor deze moeilijke keuze: waar te beginnen? Er worden immers vele “kamers” aangeboden. Deze variëren van zwembaden tot bibliotheken. Kies je ervoor om naar een club te gaan, dan heb je ook weer enorm veel keuze naar welke club je wilt. Zo is er de Hitkrant club (bestaat dat nog?!), Old Skool Disco en ga zo maar door.Wat me trouwens wel opviel was het lage niveau en de naïviteit van de spelers van Habbo Hotel. Het eerste wat men vroeg aan me was “wil je met me?”. Dit was echt een meisje die het aan me vroeg en ik antwoordde”val je op meisjes dan?”. Zij had iets van “eh.. nee?” Waarop ik weer zei “nou waarom vraag je het dan?”Dit ontwikkelde zich tot een enorme scheldpartij en ik besloot naar een andere kamer te springen.Of ik nou echt zo’n geweldig spel is, is moeilijk te zeggen. Voor kinderen tot 15 jaar (vooral meisjes) is het waarschijnlijk het meest heilige wat er is, want het is natuurlijk zo gezellig daar! Lekker babbelen, mensen uitschelden, vriendjes maken, lekker flirten. Maar brengt dat geen gevaarlijke gevolgen met zich mee? Ik denk van wel. Het is immers te weinig afgeschermd tegen al het kwade van buiten, om het maar zo te zeggen.

Ah fijn, terug naar het spel zelf. Het is natuurlijk een gratis game, maar zodra je je eigen kamertje wil inrichten komt er toch echt geld om de hoek kijken. Je moet een smsje sturen, waar een bepaald bedrag aan gekoppeld zit, om de zogenaamde “credits’ te krijgen. Hiervoor kan je weer nieuwe meubels, posters en weet ik veel wat nog meer kopen om zo je eigen stekkie in te richten. Dit vind ik weer vrij gevaarlijk voor de leeftijdcategorie die dit speelt. Ze zijn zo onwetend, en dat weet Habbo dondersgoed. De kleine spelertjes pakken gelijk hun mobieltjes en smsen zich kapot totdat het beltegoed op is. Wat overigens wel een goede zet is, is dat ING ook een eigen kamer heeft in het Habbo Hotel; de zogenaamde ING Lounge. Hier kan gedanst worden, gerelaxt worden en je kan alles te weten komen over de ING. Hierdoor probeert de ING toch nog iets leerzaams in het spelletje te stoppen.Al met al is het wel een erg leuk en gezellig spel voor de kids. Het is zeer uitgebreid en er valt van alles te doen. Alleen raad ik de ouders aan om toch af en toe over de schouder mee te kijken. Er lopen immers veel perverts rond, er wordt niet gelet op het taalgebruik en het smsen voor credits kan uit de hand lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.