Het vorige Gamekings Live Event was een groot succes, er werden veel nieuwe en vette games getoond en in sommige gevallen kon je ze zelfs al uittesten! Zoiets smaakt natuurlijk altijd naar meer en gelukkig denken de Gamekings daar zelf ook zo over, want 27 juni vond de tweede Gamekings Live plaats. Wederom reisde Female-Gamers af naar de Must-See bioscoop in Delft om de nieuwste games te checken en wederom doen wij jou hier uitgebreid verslag van!Voor degene die zich afvragen wat Gamekings Live in hemelsnaam is, zal ik nog even uitleggen waarom je daar gewoon geweest moet zijn. Gamekings Live is een exclusief game-evenement waarvoor slechts een beperkt aantal kaarten te verkrijgen zijn. Op dit evenement wordt een sneak-peak gegeven van diverse toppers van grote uitgevers, kun je de nieuwste games spelen en worden er prijzen weggegeven. En dit alles wordt natuurlijk gepresenteerd door de enige echte Gamekings! Deze tweede Gamekings Live stond in het teken van een aantal games die op de E3 getoond zijn. De vorige Gamekings Live werd gepresenteerd door Skate, maar aangezien deze op vakantie was, nam Boris dit keer de rol van presentator op zich.

Toen iedereen plaats had genomen in de zaal, beet Electronic Arts het spits af met hun vernieuwde racegame Need for Speed: Shift. Net zoals bij de vorige Gamekings Live, werd ook tijdens deze versie steeds een stukje gameplay getoond, waarna er vragen gesteld kunnen worden. In de meeste gevallen werd het spelen van de game door de PR gedaan of door iemand van de Gamekings zelf. Maar door wie kun je de nieuwst Need for Speed game nu beter aan het publiek laten zien, dan door de NFS-pro Steffan Amende? Die nam tijdens de presentatie dan ook plaats achter de console om zijn drivingskills (uiteraard op zijn sokken) aan ons te laten zien. Na de Need for Speed presentatie konden we genieten van het indrukwekkende realisme uit de PC game Arma II en daarna was het al weer tijd voor een korte pauze.

Na de pauze was het tijd voor de game Batman: Arkham Asylum, een game die mij positief verrast heeft. Terwijl ik er aan het begin van de presentatie vanuit ging dat het de zoveelste filmgame is die keihard zou gaan floppen, moest ik halverwege mijn mening ernstig bijstellen. Ten eerste hebben we hier niet te maken met de zoveelste filmgame, maar met een op zichzelf staand verhaal die geïnspireerd is op de comics en niet de film. Ten tweede zag het er gewoon allemaal zo goed uit en werden er een aantal features laten zien die me erg aanspraken. Zo beschikt Batman bijvoorbeeld over de mogelijkheid om met een röntgenblik door muren heen te kijken en schijnt de besturing erg soepel en eenvoudig te werken. Zeker een game om in de gaten te blijven houden dus! Ook kregen we de kans een blik te werpen op Codemasters’ nieuwe pareltje: DiRT 2. Racegames zijn niet echt mijn genre, maar toch wist deze game mijn aandacht redelijk goed vast te houden. Dat wil toch wel wat zeggen. Dit was niet de enige game waarmee Codemasters op het podium verscheen, ze hadden ook nog een kleine Overlord II verrassing. Deze game was natuurlijk al aanwezig op de vorige Gamekings Live en was zelfs al gereleased, maar de verkoop hiervan is zo goed gegaan dat ze de developer van deze game, Triumph Studios, een ‘platinum’ game aan konden bieden. Vervolgens werden er Overlord II posters gesigneerd en uitgedeeld door deze developer van Nederlandse bodem. Ook Sony kwam met een leuke verrassing het podium op, namelijk met PSP Go en in de pauze die daarop zou volgen, hadden we zelfs de mogelijkheid deze allernieuwste PlayStation Portable vast te houden. Tevens wist de PR van Sony ons te melden dat er binnenkort een oplossing zou komen voor het betaalprobleem van de PSN Store. Dit is vooral handig omdat de PSP Go afhankelijk is van het downloaden van games.

Activision en Ubisoft wisten ook beide de aandacht van de hele zaal vast te houden met respectievelijk Wolfenstein en Splinter Cell: Conviction. Deze twee waren ook zo’n beetje mijn persoonlijke favorieten. Wolfenstein was gewoon heerlijk grof met een nazi-thema en ledematen die eraf te knallen zijn. En Ubisoft slaat met zijn nieuwe Splinter Cell een heel andere weg in, waardoor de game zich niet meer beperkt tot pure stealth. Je hebt in Conviction namelijk de mogelijkheid om stealth door een level te sluipen of om er keihard doorheen te knallen. Leon van Ubisoft gaf tijdens de presentatie van beide speelmanieren een leuke demonstratie. Tussen de presentaties door werden er flink wat prijzen weggegeven, waaronder Prototype figures, een grafische kaart en verschillende games. Tot slot vond er nog een ‘Brievenmaandag’ plaats, waarin het publiek vragen aan de Gamekings kon stellen en naderhand was er nog alle tijd om verschillende games uit te testen in de lange hal bij de bioscoopzaal. Het was er echter zo warm en benauwd binnen, dat ik na de presentatie vlug de buitenlucht heb opgezocht en tevreden met de games die ik gezien heb, weer richting huis vertrok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.