Dat energie drank een populaire drankje is onder gamers is over het algemeen bekend. Vooral tijdens LANparties is de drank van de partij. Er zijn dan ook veel verschillende soorten energie drank op de markt, waarvan er geen één identiek is. Het kan dan ook wel eens lastig zijn om een keuze te maken. Daarom ben ik, namens Female-Gamers.nl, op zoek gegaan naar zoveel mogelijk soorten energie drank om ze vervolgens te testen. Het resultaat? Lees vooral verder!De volgende dranken zijn getest:

 • Slammers – €0,30
 • Power Booster Light, Orange en Normal – €0,30
 • Go Fast – €1,29
 • Bullit – €0,56
 • Rodeo Sugarfree, Cranberry en Regular – €0,69
 • Rockstar Original en Juiced – €1,49
 • Monsters Original, Light en Ripper (Juiced) – €1,49
 • Speedway Normal en Light – Normal is €0,30, Light is €0,36
 • V Energy Drink (Afternoon Wake-Up Call) – €0,85
 • MiXXed Up Normal, Light en Cassis – €0,30
 • Spam – €1,25
 • Red Bull Normal en Light – €1,30
 • Golden Power – €0,29
 • Highway – €0,30
 • Blue Bastard – €0,45

Effectief
De grootste reden waarom men energie drank koopt is vanwege het opkikkend effect, hier is dan ook goed opgelet tijdens het testen. Hoewel op de blikjes meestal wel de hoeveelheid cafeïne wordt aangegeven valt dit toch altijd net wat anders uit, en dat was te merken. De drie drankjes die voor mij in deze categorie de top hebben behaald zijn; Power Booster, V Energy Drink en Red Bull. Verder vielen ook Monster, Go Fast, en Rockstar hier in de smaak.

Ik heb wel getest op gelijke inhoud, omdat niet alle blikjes even groot zijn. Zou ik dit niet hebben gedaan stonden Rockstar en Monster hier in de top.De dranken uit de top drie van deze categorie geven allemaal een ander effect. Power Booster geeft je een flinke opkikker voor korte periode, terwijl Red Bull je juist een redelijke opkikker geeft voor lange periode. De V Energy Drink zit hier tussenin.

Naast het effect verschillen de dranken ook nog van smaak en prijs. Zo kost Power Booster maar 30 cent en is deze verkrijgbaar in drie verschillende smaken; Normal, Light en Orange. Persoonlijk vind ik hiervan Orange het lekkerst, maar dat verschilt natuurlijk per persoon. V Energy Drink zit tussen de gemiddelde prijs in met een prijskaartje van 85 cent. Het drankje smaakt, vergeleken met de meeste energie drank, heel apart. Integendeel, V Energy Drink smaakt een beetje naar Dubbel Fris Cranberry, alleen dan nog veel zoeter. Nee, beoordeeld op smaak wint dit drankje voor mij zeker geen Nobelprijs, maar hij geeft je wel een flinke opkikker en daar gaat het in deze categorie om. Red Bull kent iedereen natuurlijk wel, deze staat voor mij op zowel smaak als opkikker hoog. De smaak is niet te zoet, en wijkt ook niet af van de bekende ‘energie drank smaak’.

Looks
Hoewel looks niet echt een essentieel onderdeel is bij het testen van energie drank leek het me toch een leuk kleinigheidje om hier even een kijkje naar te nemen. De dranken V Energy Drink, Rockstar Juiced, Power Booster, en Spam zijn erg opvallend en zie je dan ook meteen in het rek staan. In mijn top drie looks staan; Blue Bastard, Rockstar Juiced en Bullit.

Blue Bastard heeft een zwarte achtergrond met een blauwe Pitbull erop. Het merk staat er op een stoere manier met gele letters bij afgebeeld.

Rockstar Juiced ziet er daarentegen juist heel vrolijk uit. Het drankje heeft een oranje achtergrond en er is een simpel, maar toch leuk patroon ingelegd. Uiteraard is de gele Rockstar ster hier niet te missen.

De achtergrond van Bullit is gesplitst in twee kleuren; licht zilver en zwart. Precies tussen de kleuren in staat een afbeelding van Homo Universalis.

Prijs
Energie dranken verschillen per prijs, de ene kost 30 cent en de ander is toch wel een euro duurder. Je zou dan ook verwachten dat je voor een hogere prijs betere kwaliteit krijgt. Maar is dat wel altijd zo? Ik vind van niet. Ja, de meeste 30 cent drankjes proeven wel erg goedkoop aan of werken een stuk minder goed. Dit betekend echter niet gelijk dat alle 30 cent energie dranken goedkoop aanvoelen.

Golden Power en Power Booster zijn hier een goed voorbeeld van. Power Booster werkt (voor een korte tijd) erg goed en is in drie verschillende varianten te krijgen. Het drankje Golden Power werkt niet super, maar het effect is toch alsnog beter te merken dan bij andere 30 cent drankjes. Daarnaast smaakt het drankje nog eens erg lekker.Wat hogere prijzen betreft vind ik dat Go Fast en Spam eigenlijk wel te duur zijn. Bij Go Fast ligt het wel wat meer aan het feit dat ik hem niet lekker vind smaken, en Spam.. Bij Spam merk je de werking wel, maar in vergelijking met andere energie dranken van dezelfde prijs vind ik hem toch iets te duur.

Smaak
Omdat smaak iets heel persoonlijks is heb ik besloten in plaats van een top drie een paar uitstekers te noemen. Dit zijn dus niet perse smaken die ik lekker vind, maar smaken die van de bekende ´energie drank smaak´ afwijken. In deze categorie horen eerder genoemde dranken Power Booster Orange en Wake Up Call V, en nog niet genoemde dranken; Go Fast, Rodeo Cranberry, Rockstar Juiced, Monster (Juiced) en MiXXed Up Cassis.

Laten we beginnen bij de niet genoemde dranken, aangezien de rest al eerder besproken is. Go Fast is een erg zoet drankje en smaakt een beetje naar kauwgomballen. Op zich niks mis mee, maar als energie drank? Niet als het aan mij ligt. Rodeo Cranberry smaakt, zoals de naam al aangeeft, naar veenbessen. Ben je niet bekend met veenbessen dan is dat een beetje te vergelijken met wijnballen van de kermis. Zoals op het blikje van Rockstar Juiced staat is het drankje een mix van energie drank, mango en passievruchten.

Het resultaat? Een multivitaminen smaakje. Ook Monster Juiced smaakt een beetje naar kauwgomballen, alleen dan nog veel zoeter dan Go Fast. Plus, ik vind het drankje meer chemisch dan andere energie dranken smaken. De normale Monster heeft overigens ook een smaakje apart. Verder hebben we nog MiXXed Up Cassis op de plank. Het drankje smaakt, zoals verwacht, een beetje naar cassis.Mocht je toch geïnteresseerd zijn in mijn favoriete smaken, hier komen ze; Rockstar (normale variant), Blue Bastard en Red Bull.

Mijn eigen favoriete dranken
Mijn eigen favoriete dranken zijn, gebaseerd op alle eerder genoemde punten, Rockstar, Power Booster en Red Bull. Red Bull en Rockstar omdat zowel de smaak als de effectiviteit goed te doen is. Bij Power Booster levert het lage prijskaartje hier ook nog een bijdrage aan. Verder staat Blue Bastard staat ook hoog in mijn lijstje. Het drankje werkt helaas niet optimaal qua energie, maar smaakt wel ontzettend lekker.

Nu de vraag aan jullie; wat is jullie favoriete energie drank?

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.