Will Wright de maker van o.a. SimCity, The Sims en Spore heeft eerder besloten weg te gaan bij de video game publishing afdeling van EA.Hij gaat zijn oude baantje vervangen door het maken van…Speelgoed. Oh, en robots, tv shows, films en toch ook wel weer video games. Niet zo lang geleden liet hij weten EA te verlaten voor het bedrijf ‘Stupid Fun Club’ wat hij omschrijft als een creatieve denktank. Het bedrijf heeft hij in 2001 gestart om voornamelijk robots te maken en te strijden in het tv programma Robot wars!Hij zal nog wel veel met EA samenwerken. Het bedrijf is al bezig met het bedenken van een nieuwe videogame ideeën, maar Wright wil liever focussen op het maken van speelgoed dat je kunt vastpakken. Wright:

“The toy industry has almost been like the television industry, in a slow decline, Kids are growing up in this digital age, they are finding video games so compelling and centered on them that they find that a plastic toy isn’t very compelling.”
“Toys gives you an interesting way of looking at the world around you”

Hij denkt dat hij speelgoed kan ontwikkelen wat de kinderen van nu meer aanspreekt. En omdat het totaal niet relevant is maar wel leuk om te zien, een video van Robot Wars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.