Op 5 maart aanstaande zal Tom Clancy’s HAWX verschijnen voor de Xbox360, Playstation 3 en op 12 maart voor de PC. Afgelopen vrijdag mochten Miranda, Yvonne, Marleen, Ferenz en ik deze game al checken bij Ubisoft op kantoor.

Tom Clancy’s HAWX speelt zich af in 2012. Steeds meer naties worden afhankelijk van ‘private military companies’ (PMC’s), oftewel particuliere legers. De elite-huurlingen van deze legers trekken zich weinig aan van de wet. De verhaalmodus is ook met vier man tegen de computer te spelen. Als straaljagerteam nemen de spelers het op tegen de computer. Gamers hoeven niet samen te starten, het is namelijk ten alle tijde mogelijk een tweede, derde of vierde speler aan een spel toe te voegen. Zij vervangen automatisch een teamlid dat eerder door het spel werd bestuurd.

Het eerste wat opvalt als je de game aan het spelen bent zijn de verbluffende mooie graphics en dat het redelijk traag is om te besturen. Je kunt kiezen uit 50 verschillende vliegtuigen met elk hun voor- en nadelen. In het begin zijn de missies redelijk makkelijk en moet je bommen op vijandelijke doelen gooien. Naar mate de game vordert zul je ook andere vliegtuigen uit de lucht moeten schieten, wat zorgt voor diversiteit.

Zoals al eerder vermeld gaat de besturing redelijk traag en dat heeft niet zo zeer met de game zelf te maken, maar met het feit dat het besturen van een vliegtuig nu eenmaal minder snel is als met een auto. Zo zul je als je bijvoorbeeld een bom mist eerst een stukje moeten door vliegen om daarna een draai te maken en hopen dat je volgende bom wel raakt. Raken je bommen het target dan krijg je ervaringspunten ( XP ). Met deze ervaringspunten krijg je geld om meer wapens te kopen.

We hebben de game zo’n 10 minuten mogen spelen bij Ubisoft. Iets wat redelijk kort is om meteen een oordeel over een game te vellen, maar de eerste indruk was goed en smaakte naar meer. Van Tom Clancy’s HAWX is sinds kort een demo te downloaden op de Xbox360. De Playstation 3 bezitters kunnen de demo op 26 februari downloaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.