Ik loop door het bos rond met me trouwe viervoeter, het is donker en het regent zachtjes. Opeens gaat Blaze grommen, ik zeg tegen mijn trouwe maatje: “Wat is er jongen? Hoor je iets?” en op dat moment springen er 4 grote boze bandieten om me heen. Maar niet getreurd ik ben sterk, ik voel de woede door me komen. De adrenaline stroomt door me heen, lichtjes beginnen me handen te gloeien. Alles om me heen begint te bewegen, vonken van uit de lucht schieten door de pik zwarte hemel en dan zo door de grond. De bandieten kunnen niet meer op hun voeten staan, ze beginnen met de wervel wind mee te draaien, donder bliksem wind alles vliegt door de lucht. Maar opeens, stopt alles. De bandieten vallen op de grond en ploffen neer als zakjes…………

Ieder zijn/haar eigen verhaal:Dit is een stukje van mijn eigen Fable avontuur, iedereen maakt zijn eigen avontuur en verhaal in Fable II. Het Fable concept bestaat uit oneindige keuzes, net als het echte leven! Voorbeeld is, je ziet een man in elkaar geslagen worden? Ga je dit negeren of grijp je in? Sla je die mannen neer? Of kies je liever voor de slechte pad en help je die mannen? Wie weet was dit wel een slechte dief van de stad? Waarom? Je hebt continue morele en immorele keuzes met wat je doet in Fable II. Maar alles heeft invloed op jou, als je slechte dingen doet word je slecht en verdorven. Mensen worden bang voor je! Door die angst willen ze jou niet kwaad maken en gaan de prijzen voor jou verlagen in de winkels. Wil je liever een goedzak zijn? Dat kan ook, dit kan ook op een duur financieel ook goedkoper voor je worden.

Met 100 man sex:Dit maakt Fable II leuk, je hebt continue de keuzes. Helaas hamerde Lionhead Studios net iets te veel op de main quest en avontuur. Als je eindelijk SIMS achtig wilt leven word je weer herinnerd dat je die quest weer moet doen. Wat jammer! Ik wil dit meer eigenlijk, ik wil meer quests wat te maken heeft met die mensjes om me heen! Ik wil meer keuze in mijn huis raad! Gelukkig is de keuze met relaties onbeperkt, je kan als je wilt trouwen met 4 vrouwen, 2 mannen, 5 kinderen hebben en eigenaar zijn van 20 huizen. Wil je van ze af? Dat kan, je gaat zijn/haar leven zo erg vervelend maken dat ze je met je willen scheiden of je slaat ze gewoon dood. Je kan ook zonder relatie sex nemen, sterker nog. De mensen uit Albion kijken d’r niet echt op. Wil je een trio? Dat kan! Wil je met of zonder condoom? Geen probleem! Wil je betaald sex? Sure! Ja, dit soort dingen en keuzes in Fable 2 maakt de game leuk en blijf je het spelen. Elke keer iets anders of juist een ritueel. Wat jij maar wilt.

Co-op is eigenlijk best wel zuig (en die bugs ook):Maar is de gameplay perfect? Nee echt niet, de co-op valt als eerste instantie heel hard tegen, je kan niet met je eigen char spelen bij je vrienden. Nee, je maakt een soort van huurling aan waarmee je in de realm van je vriend(in) rond tuffed. De camera word niet gedeeld dus je speelt met zijn tweeën op 1 camera view, wat kan leiden tot zware frustraties tijdens gevechten of zoek tochten. Is het zeker niet de revolutie die Lionhead ons had beloofd. Wat erg zonde is. Verder is de game verre weg van bug vrij, continue kom je kleine bugs tegen of zelfs tot gigantische crashes. De meest idiote melding die ik tegen kwam is de melding dat je uit je huis moet lopen om zo uit de decoratie modus te gaan. Leuk, dat snap ik wel! Maar het probleem is, ik loop midden in van het bos! Verder oogt de gameplay net als in Fable 1 te kort. Want wanneer je door je main quests loopt ben je in no-time op het einde van de game. Iets wat heel erg jammer is.

En verder?Grafisch is de game echt zeer artistiek en uitmuntend. Je ziet echt dat elke omgeving met passie is ontworpen, je zal bijna nooit het zelfde zien en het zal nooit eentonig over komen. Soms ga je echt even stilstaan in de game om te kijken wat er om je heen allemaal gebeurd. Je geniet hoe de wind door de bomen waait terwijl de zon langzaam langs de bergen naar beneden zakt. Het is echt een plaatje om te zien hoe Fable II is gemaakt. Niet is alleen je beeld mooi, het geluid is ook van hoogstaande kwaliteit, elk voetstapje klinkt anders. Alles heeft zijn of haar eigen geluid. De NPC’s (non playing characters) hun eigen sound, soms met zwaar dialect er bij ook! Het muziek is ook van hoogstaande kwaliteit, je word er letterlijk ingezogen. Soms heb je het gevoel als of je in een blockbuster fantasy film zit. Je gaat hier van echt genieten!

Conclusie?Het is een goeie game, zonder meer. De mystieke fantasy sfeer weten ze echt te zetten en het is leuk om een Action RPG te hebben met elementen van de Sims. Maar als je alleen de main quest aan het doen bent kan de game echter veelste kort over komen. Tevens moet je het ook niet gaan doen wegens de multiplayer want dat valt vies tegen. De game heeft ook last van verschillende bugs. Maar als je daar even door heen kijkt kun je echt genieten en inleven in de wereld van Albion. Platform: Xbox 360Genre: Action RPGOnline mogelijkheden: JaAdvies Prijs: € 59,95

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.