Gisteren was het eindelijk zo ver. Tijdens het Multimediavent in Utrecht was de release van Chronicles of Spellborn de game waar Nederland trots op is / moet worden. Voor jullie vast een preview over deze lang verwachte game die helaas! Nog niet in de winkels verkrijgbaar is.Chronicles of SpellbornDe game Chronicles of Spellborn heeft al behoorlijk wat tegenslagen gekent. De eerste release zou zijn in 2006 inmiddels is het al 2008. Dit weerhield de makers er echter niet van om de game toch verder te ontwikkelen en er een groot succes van te maken. Nu in 2008 gaat het er eindelijk van komen. Na het lange wachten konden gisteren de grote fans en de pers de release van de game meemaken tijdens de HME in Utrecht. Helaas was dat laat op de middag en waren wij van Female Gamers er niet meer bij. De game was tijdens het event al te koop. Er waren 300 exemplaren aanwezig. De verkoop in de winkels en op internet zal volgende week / begin december van slag gaan.

Het verhaalHet spel speelt zich af in een soort soort post-apocalyptische wereld. De mensen worden onderdrukt door de slechterik Vhelgar. Echter kwamen de slaven in die tijd in opstand en zorgde ervoor dat de bron van alle kwade krachten vernietigd werd. Helaas was dit niet het enige wat hiermee verwoest werd. De slaven vernietigde hierbij ook hun eigen wereld die opgesplitst werd in stukken rots die rondzweven in de ruimte. De stukken rots worden Shards genoemd. De rotsen zijn uitgehold en in deze uithollingen wonen de mensen die de vernietiging van de aarde overleefd hebben en Deavii een belangrijk personage in de game. Langzaam maar zeker beginnen de bevolkingsgroepen zichzelf weer op te bouwen en aan te sterken. Tijdens het spelen van het spel komen de overlevende bevolkingsgroepen in aanmerking met nieuwe ontdekte groepen. Helaas zijn ze onderling niet altijd zo blij elkaar te zien. In de game is het de bedoeling dat jij nieuwe “Shards” ontdekt. Helaas zal dit niet makkelijk gaan het is de bedoeling dat je flink vecht om je doel te bereiken.

De GameDe game werkt anders als de meest gespeelde MMORPG wow. In Chronicles of Spellborn is het de bedoeling dat jij je tegenstander in het vizier houd. Het is dus de bedoeling dat je op je tegenstander richt. Vervolgens zorg jij dat je een eigen skill deck samenstelt waarmee je de tegenstander probeert uit te schakelen. Het skill deck dat je gebruikt bestaat uit meerdere niveaus. Hierin kun jij de skills zetten die jij denkt nodig te hebben voor je aanval.

The Chronicles of Spellborn biedt spelers een unieke en innovatieve speel ervaring. Oude principes worden overboord gegooid, ten faveure van een systeem dat een groot aantal richtingen op kan en op vele manieren gespeeld kan worden.

Leuk om te weten: Op de GC Leipzig 2008 won The Chronicles of Spellborn “Most innovative Game from GC 2008” van de toonaangevende website TenTonHammer.comPrijs: € 39,99Verwachte releasedatum: vrijdag 5 december 2008Verkrijgbaar bij: webshop en in de winkel.