Eindelijk was het dan weer zo ver, de eerste dag van Het Multimedia Event dat plaatsvindt tijdens 28,29 en 30 november in de jaarbeurshallen in Utrecht.. De dag begon voor ons, Witchy en Lieverdd, gelijk met vertraagde treinen, maar daar lig je niet echt wakker van als je nog ruim 5 uur de tijd hebt.En dan…. Dan mag je naar binnen. Het eerste wat je dan ziet zijn mensen, héél veel mensen. Van jong tot oud is men op de beurs afgekomen voor de nieuwste en leukste snufjes. Van een WoW muismat met de Lich King erop tot gave,leuke t-shirts en de beste videokaarten.Nadat we de perskaartjes hadden bemachtigd konden we beginnen met onze grote ronde door de Jaarbeurs in Utrecht. Hier en daar bleven we even staan voor een babbel en al gauw bleek dat heel veel mensen het erg interessant vinden dat er female gamers zijn en dat onze site op hen gericht is. Ze merken zeker wel dat vrouwen aan een opmars bezig zijn, maar dat mannen nog steeds de grootste groep zijn.

Female Gamer!Na wat rondgelopen te hebben kwamen we een bekende Female Gamer tegen! Bieke was afgereisd vanuit België om voor de sponsor van haar team PMS de jongens tijdens dit event in te maken met een potje Quake. Toen wij arriveerde bij hun stand had ze nog geen een keer verloren! Voor de mannen natuurlijk een flinke domper! Bieke mocht de mannen wel een leuk troostprijsje geven die natuurlijk als warme broodjes bij de bakker over de toonbank gingen. Een stand die er zeker uitsprong was die van Qpang. Deze gratis massive multiplayer ziet er erg leuk uit en heeft qua kleur een beetje een Hello Kitty gehalte. Net als bij Runescape kan je extra items krijgen door ervoor te betalen. Bij Qpang gaat dat via kleine kaartjes met elk een eigen code. Zo gauw je deze code activeert heb jij dat super gave item!

Natuurlijk waren er nog meer stands! Het waren er dan ook teveel om op te noemen. Wijzelf waren helemaal verliefd op een stand waar je Girly pc hardware kon krijgen. Een i-Buddy en muizen met bloemetjes en eendjes. En een andere stand waarbij ze de meest gave shirts verkochten van de beurs! Zo kwamen we ook nog bij de stand van de E-Sportbond waar we flink verwend werden met de nodige goodies. E-SportsTerwijl we op weg waren naar de stand van ESL kwamen we onderweg nog een aantal boothbabes tegen. Waarvan er een aantal waren die zich hadden laten bodypainten. Wat wij helaas niet zo geweldig vonden om te zien. Beschilderd rondlopen met alleen een klein stringetje aan vonden wij redelijk heavy! Laat staan dat er nog minderjarige rondlopen! Een paar dames maakten kenbaar dat ook zij zeker gamen! Vooral de Wii (tennis) was onder de dames erg populair. Tijdens het event was er ook een hele grote stand van de ESL waar de beste gamers het tegen elkaar opnamen voor een felbegeerde titel. Ook voor de bezoekers was er de mogelijkheid om eens lekker tegen elkaar te gamen! De ESL stand stond er in samenwerking met wsquared en Gamelux die gericht zijn op de E-sports. Gamelux had tijdens dit evenement hun primeur met hun eerste uitgebrachte magazine!

Gameproggrama’s Gameville was ook van de partij op de beurs. Medepresentator Sander Jason en bedenker Erik stonden ons te woord om het een en ander uit te leggen over het programma. Veel mensen waren sceptisch over het feit dat er weer een nieuw game programma kwam en ook over het punt dat het vooral gericht is op mannen en gezinnen. Toch is het best aardig in elkaar gezet en scoren zij van de drie game programma’s de meeste kijkers! Wat natuurlijk uniek en heel knap is tegenover de langere bestaande programma’s! Wij hebben onze Female gaming doelgroep flink vertegenwoordigd! En uiteindelijk een gezellig praatje gemaakt met de maker en presentator van dit programma die natuurlijk zelf helemaal fan waren van gaming en…. Female Gamers! Wat natuurlijk betekent dat wij nu helemaal fan zijn van Gameville!

Op de beurs had je ook de kans om op de foto te gaan met Sonic of met de meiden van Guitar Hero om er als een echte ‘Guitar Hero’ tussen te staan.

Kortom het was voor ons een hele geslaagde dag met een hoop leuke indrukken, goodies. Voor diegene die nog willen gaan zeggen wij samen in koor DOEN! Het is een leuk event en de moeite waard om een hele dag lekker rond te lopen!Leuke weetjesWat natuurlijk leuk is om te weten is dat Burgemeester Wolfsen van Utrecht het event heeft mogen openen! En dat Minister Plasterk het eerste exemplaar in handen heeft genomen van de game Chronicals of Spellborn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.