MySims Kingdom ligt nu net in de winkels en bij EA Games hebben ze er meteen gebruik van gemaakt om onze eigen Koninklijke situatie eens onder de loep te nemen, wie zien we graag op de troon? Wie totaal niet? De game MySims Kingdom voor de Nintendo Wii en DS liggen inmiddels in de winkel maar ook is de voorganger, de gewone MySims ook uitgekomen voor de PC. Hierbij heeft de voormalige console game een extra dimensie. Je kunt er namelijk mee op internet om met je vrienden te spelen. Lees verder om de resultaten van het onderzoek te bekijken.

wrote
Electronic Arts (NASDAQ: ERTS) maakt vandaag de onderzoeksresultaten bekend van een Koninklijk onderzoek. Het onderzoek* is uitgevoerd naar aanleiding van de introductie van EA’s nieuwste game MySims Kingdom. Uit het onderzoek blijkt dat Prinses Máxima de onbetwiste nummer één is als het gaat om meest favoriete leden van het Koninklijk Huis (62,9%). Prinses Margaritha daarentegen voert het lijstje met minst favoriete personen aan met een overduidelijke meerderheid van 51,3%. Prinses Laurentien scoort met 24,6% een tweede plaats, terwijl Prins Johan Willem Friso ook niet echt populair is en met 17,8% derde in de rij. Koningin Beatrix blijft onverminderd populair. Met 19% eindigt Hare Majesteit als tweede achter de immens populaire Prinses Máxima en zij laat haar zoon, troonopvolger Prins Willem-Alexander – met 15% van de stemmen – achter zich. Prinses Mabel is met 3,2% onbemind bij het Nederlandse volk.Bekende Nederlanders op de troonAan de respondenten werd ook de vraag gesteld wie van bekend Nederland zij het liefst op de Nederlandse troon zouden willen zien. 35,9% Kiest dan voor de goedlachse Jan Peter Balkenende met de mooie brunette Katja Schuurman aan zijn zijde. Ook het immens populaire koppel Jan Smit en Jolanthe Cabau van Casbergen scoren goed. Maar liefst 33,9% van de ondervraagden zouden hen graag als vertegenwoordigers van ons kikkerlandje zien. Snabbelduo Geer en Goor staan op een mooie derde plaats met 21,4%. Imca Marina en oranjehuiskenner Johan Vlemmix nemen een vierde plaats in met 8,8%. Welk land regeren?Nederlanders zijn behoorlijk honkvast als hen gevraagd wordt welk land ze willen regeren. 61,1% Kiest voor Nederland, gevolgd door 25,1% die hun koffers graag zouden pakken om het zonnige eiland Hawaï te besturen. Minder enthousiast worden Nederlanders van de Verenigde Staten, hoewel 7,2% ervan overtuigd is het beter te doen dan scheidend president Bush. Minder warm loopt de Nederlander voor de Noordpool (6,4%) of Irak (1%). Een duidelijke mening heeft Nederland als gevraagd wordt welk land men niet wil regeren. Rusland spant de kroon met 46,1%, maar ook China scoort hoog met 22,6%. Belastingverlaging en verkiezingenBelangrijk is natuurlijk wat er door de Nederlander als eerste aangepakt wordt als die het voor het zeggen heeft. 34,7% Van de ondervraagden zal direct de belasting verlagen, terwijl 32,9% van de Nederlanders de toelage van de Koninklijke familie verder aan banden legt. Ook de regering moet het ontzien. 24,4% Ontslaat het kabinet Balkenende IV en wil nieuwe verkiezingen houden. Ondanks alles blijft het Koningshuis populair. Een ruime minderheid van de ondervraagde (8,0%) ziet niets in het koningshuis en zou dit instituut het liefst opheffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.