Bungie heeft de eerste details van Halo 3: Recon eindelijk bekend gemaakt. Zo bespeel je nu The Rookie, een deel van een gezichts en geluidsloze Orbital Drock Shock Trooper. Je zit in een team van 5-man en jullie zijn ooit in Ground Zero (ligt in New Mombasa) gelanceerd met een Rocket Lancher tijdens de gebeurtenissen die verteld worden in Halo 2.Bovengronds krijg je nieuwe spullen, zoals een GPS waarmee je punten kan zetten. Vervolgens word je achtergelaten om de stad zelf te ontdekken op jouw eigen manier. Je doel is om locaties die je vier ODST team genoten nog weten te verkennen. Hierbij maak je gebruik van de nieuwe ‘Visual Mode’.Als je eenmaal een van de laatste locaties hebt gevonden kom je in aanraking met een crime scène en krijg je een flashback naar eerder die dag, waar je een heel level een teamlid moet bespelen. De flashback zal spelen als een traditioneel, lineair, Halo level. Bij de flashback ontrafel je het mysterie van wat er aan de hand was in New Mombasa.

Joseph Staten wrote
’Het werkt net als bijna elke detective show. Wanneer een detective aankomt bij een crime scène, kijkend naar de kogelschoten en ziende wat er aan de hand is, hoort hij een paar echo’s. Vervolgens vervaagd de camera en zit hij in dezelfde scène, alleen dan 2uur geleden.’

Een van de teamleden die je bespeeld heet Dutch, hij is een grote man die zware wapens draagt. Een ander is Romeo, hij is nogal een zak en heeft de functie als sniper.

Joseph Staten wrote
’In Halo games ben je zo lang de Chief geweest dat het gewoon goed voelde om in de schoenen van de Arbiter te staan. Het is gewoon leuk om een keer een ander te zijn.’

Naast nieuwe gadgets zullen wel je superieure schild, de motion tracker en de mogelijkheid om 2 wapens tegelijk te gebruiken weggaan. Je leven zal nog wel gewoon weer bijkomen na een tijdje.Volgens Bungie zal dit alles veel interessanter maken. Normaal gesproken weet je meteen waar je vijanden zitten door je motion sensor. Nu je deze niet meer hebt bestaat de kans al te meer dat een vijand plotseling achter je rug op je schiet. Helaas zullen we moeten wachten tot eind volgend jaar om dit alles op scherm te kunnen beleven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.