De point-and-click PC game So Blonde krijgt nu ook een versie voor de Nintendo Wii en DS.Hierin speel je het blonde 17 jarige meisje Sunny. Ze heeft niet echt een lastig leventje en maakt zich alleen druk om haar twee grootste problemen: haar kapsel en make-up. Met haar rijke ouders maakt ze een cruisetocht naar het Caribisch gebied. Als er een storm op komt zetten, zorgt deze ervoor dat Sunny overboord valt en bewusteloos raakt. Als ze bijkomt, is ze aangespoeld op een eiland. Ze staat er vanaf dit moment helemaal alleen voor, want ze heeft geen idee waar haar ouders of de andere passagiers zijn…..En zo begin je jouw avontuur op de Wii of DS. Ondanks dat de game van de PC naar de Wii en DS gaan, betekent niet dat alle gebeurtenissen hetzelfde zullen zijn. Je verhaal zal een hele andere kant oplopen dan dat bij de PC versie het geval is.Ook zullen er nieuwe karakters op het eiland te vinden zijn, die meer in de spotlights komen te staan.De ontwikkelaars hebben aangegeven dat beide versies volledig geoptimaliserd zullen zijn voor de besturingsvormen van de DS en Wii. Naast de verhaallijn van de game kan je ook diverse minigames spelen.

De vraag is misschien wel of de Wii versie net zo goed ontvangen zal worden als de PC versie. Het spel voor de DS is namelijk grotendeels te vergelijken met die voor de PC, maar die van de Wii heeft zich aangepast aan de karakters die kenmerkend zijn voor de meeste Wii spellen. Hierdoor krijgt de game een heel ander ‘uiterlijk’. Maar goed, voor het zo ver is zullen we nog even moeten wachten. De game verschijnt pas in 2009. Een exacte datum is nog niet bekend. Interview met Steve Ince, een van de ontwikkelaars van So Blonde:

[yt=350,300][/yt]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.