Dat het de laatste tijd erg goed gaat met Nintendo is algemeen bekend. Maar hoe goed nog niet. Vandaag heeft Nintendo enkele cijfers bekend gemaakt om te laten zien hoe goed het wel niet met ze gaat.– Nintendo heeft 34% meer winst gemaakt dankzij de komst van de Wii.- De winst is 1.9 miljard dollar in de eerste helft van het fiscale vorige jaar, naar 2.56 miljard dollar dit fiscale jaar. Nintendo voorspelt een omzet van 6.4 miljard dollar voor het gehele fiscale jaar.- De Nintendo DS is wereldwijd meer dan 84.33 miljoen verkocht. De Game Boy Advance 81.36 miljoen.- In het eerste half jaar waren er al 13.73 miljoen Nintendo DSen verkocht.- Er zijn wereldwijd al 454.63 miljoen Nintendo DS games verkocht. Van Nintendogs zijn er wereldwijd 20 miljoen stuks verkocht.- Nintendo heeft 34.55 miljoen Wii’s verkocht en 229.85 miljoen Wii games. Wii Fit is wereldwijd al 8.7 miljoen keer verkocht.- Van het begin 2008 tot september zijn er 10.1 miljoen Wii’s verkocht.- Nintendo verwacht tot maart 2009 nog eens 27.5 miljoen Wii’s te kunnen verkopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.