Er waren al eerder geruchten over een mogelijke nieuwe Nintendo DS. Gisteren heeft Nintendo aangekondigd bezig te zijn met een opvolger genaamd DSi. Het werd tijd om weer met iets nieuws te komen, de Nintendo DS had al een verbetering naar een kleinere Lite versie gemaakt en nu krijgt de DSi er ook nog een paar leuke snufjes bij.

De DSi is kleiner dan de DS Lite en ook dunner. Het verschil is 12,6% kleiner en 2,6 millimeter dunner. Er zal nu geen GBA slot meer in zitten voor oudere (GameBoy Advance) games. De DSi bevat een camera, een die aan d ebuitenkant zit, als deze dicht geklapt is, maar er zit ook in binnenin tussen de beide schermen in. De camera bevat 300.000 pixels voor een max. resolutie van 640×480. Internetten is ook een nieuwe mogelijk met de DSi. Het geluid is ook aangepast, er zitten verbeterde speakers in. Deze versie heeft ook op 2 schermen en op de onderste heb je de touch screen, dit is onveranderd. Het is mogelijk om muziek op de SD kaart te zetten en deze af te spelen op je DSi. Ook kun je items downloaden en opslaan waar een apart geheugen in de DSi zelf zit. Omdat de mogelijkheid er is om items te downloaden voor de DSi, zullen de Wii-points in de toekomst Nintendo-points gaan heten. Net als dat je de WiiWare hebt (games kopen voor je Wii) komt er nu ook een DSi shop. Hier kun je games kopen voor verschillende prijzen:- Free- 200- 500- Premium (800)De Nintendo DSi zal op 1 november in Japan verschijnen waar hij 18.900 yen (127 euro) zal kosten. Wij zullen samen met de rest van de wereld tot 2009 moeten wachten. Hieronder vind jede plaatjes van de nieuwe NDSi en ook nog 2 filmpjes van de NDSi, de eerste is over het internetten met het nieuwe speeltje. Het tweede filmpje is een filmpje die je zelf kunt maken met je DSi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.