Eindelijk kunnen de MAC Gamers ook Call of Duty 4 spelen. Het heeft even geduurd, maar het wachten zal worden beloond toch, CoD4 spelers? De game is op dit moment alleen te downloaden. Maar zal binnenkort ook in de winkels liggen.De systeemeisen voor de MAC gebruikers nog even op een rij: De systeemeisen zijn minimaal Mac OS X 10.5.4 op een Intel Core 2 Duo processor van 2.0 GHz.Om het spel zeer goed te laten draaien wordt een 2.4 GHz processor en 256MB videogeheugen aanbevolen.Waarom het zolang heeft moetend uren voor deze PC game omgezet kon worden naar een MAC game, heeft volgens een reactie op onze nieuwsbron de volgende reden:

wrote
Call of Duty 4 is volledig compatable met de PC versie.Ik heb zelf met het bedrijf Aspyr samengewerkt en ben ook lang geleden beta tester voor ze geweest. Zo ben ik er achter gekomen waarom het omzetten van het spel zo lang moet duren. Naast het feit dat het hele spel en de engine van Direct X naar Open GL moet worden omgezet wordt er pas naar een Mac versie gekeken zodra het spel voor de PC al uit is. Vervolgens wordt het geheel nog eens flink veel langzamer omdat de Quality control van de uitgever (in dit geval dus Activision) met veel meer aandacht kijkt naar de port dan naar het oorspronkelijke spel. Dit omdat het spel op elk vlak zo identiek mogelijk moet zijn aan het origineel.Als het gaat om het omzetten van games naar andere platformen zou er echt een groot voorbeeld genomen moeten worden aan Blizzard. De heren daar ontwikkelen binnenshuis direct voor de twee grote PC platformen en leveren voor beide ook gelijke kwaliteit af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.