Blizzard Entertainment is op weg om 6 miljoen dollar te ontvangen nadat ze MDY Industries hadden aangeklaagd voor het maken van World of Warcraft bots.

De World of Warcraft Glider software laat spelers hun karakter automatisch spelen alsof ze het zelf doen, alleen kunnen ze met deze software “afk” gaan (bij hun computer weglopen) en alleen hun karakter het werk laten doen. Met deze software word je dan ook slapend rijk… Alleen is het wel verboden.Blizzard had in juli al de rechtzaak van MDY gewonnen maar een hoger beroep voor nog meer geld werd tot nu toe afgewezen. De zaak zal in januari 2009 verder gaan en zal waarschijnlijk de overgebleven problemen die Blizzard met MDY heeft oplossen.Deze problemen zijn onder andere de vraag of MDY de “US Digital Millenium Copyright Act” (mond vol…) geschonden heeft en of MDY oprichter Michael Donelly de schade zelf moet betalen.Volgens de BBC kost het Glider programma 25 dollar en heeft het bedrijf ongeveer 100,000 exemplaren verkocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.