Eindelijk weten we dan de releasedatum van WOTLK en dan willen we er natuurlijk alles over weten om ons ‘voor te bereiden’ op wat komen gaat. De nieuwe uitbreiding WOTLK introduceert geen nieuwe rassen, maar wel een nieuwe klasse genaamd de Death Knight. Heb je geen beta invite gekregen en ben je erg benieuwd naar deze klasse? Lees dan snel verder!De Death Knight is een tank en zal een interessant alternatief moeten bieden voor de Warrior en de Paladin. De Death Knight draagt plate, maar kan echter geen schild hanteren. Daarentegen is hij wel een meester in Twohanded wapens en Dual Wielding (dolken, hamers, bijlen, zwaarden) en sinds kort is bekend gemaakt dat hij ook maces zal kunnen hanteren.De Death Knight beschikt over Presences. Die kan je vergelijken met de aura’s van Paladins. Maar het grote verschil tussen die twee is dat de Presences alleen gelden voor de Death Knight. Je hebt twee soorten: de Blood Presence en de Holy Presence. Met de Blood Presence kan je je damage verhogen en met de Holy Presence kan je je attack speed verhogen én je global cooldowns verlagen, iets wat je vooral in PvP gevechten goed kan gebruiken.

De Death Knight gebruikt ook geen energie, mana of rage om zijn skills te activeren, maar hij gebruikt Runes. Hij kan gebruik maken van drie soorten Runes: Frost, Bloody en Unholy om special abilities te activeren. Als je de Rune gebruikt heeft het ongeveer 10 seconden cooldown nodig voordat je ze opnieuw kan gebruiken. Een leuke ability is bijvoorbeeld ‘Grip of Death’. Hiermee verplicht je tegenstanders om jou aan te vallen, wat ook erg handig zal zijn om andere partymembers te beschermen.De Death Knight kan ook uit overleden partymembers Ghouls creëren. Een Ghoul is dan een soort pet die kan aanvallen, ziektes kan verspreiden en kan verlammen. Als de Death Knight daar gebruik van maakt respawnt de partymember als Ghoul, waardoor diegene even als een gek kan gaan rondrennen en meppen tot hij/zij weer als geest naar het lichaam gaat. De Death Knight kan de prestaties van tegenstanders erg aantasten met allerlei vieze ziektes en met Blood Strike kan hij vervolgens extra damage doen tegen tegenstanders die de ziektes hebben opgelopen. Maar de Death Knight heeft meer, zoals Plague Strike en Cage of Ice. Met Plague Strike doet hij extra Plague damage die de tegenstanders nog een tijdje zal achtervolgen. Bij de Cage of Ice moet je denken aan de Freezing Trap ability van Hunters, die erg gewaardeerd worden in parties/raids. Het verschil is alleen dat de Death Knight tegenstanders tijdelijk vast kan zetten zonder een trap op de grond te leggen.Je zal er iets voor over moeten hebben want je start dan op lvl 55 (een DK per realm is toegestaan) op een nieuwe startlocatie met nieuwe quests en een nieuw (begin-) verhaal. En na dat verhaaltje kan je beginnen om opnieuw de Outlands door te lopen, voordat je naar Northrend kan. Het leuke hieraan is dat je een nieuwe Mount hebt: de Deathcharger. Deze kan je net als de Paladin en de Warlock summonen met een summon spell en krijg je via de quest: “Into The Realm of Shadows”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.