Vorige week heeft een onderzoeker van het Pentagon in Amerika een rapport laten zien aan de US intelligence community waaruit zou blijken dat er terroristische praktijken worden verricht in het spel World of Warcraft.Volgens de onderzoeker is er in een aantal chatlogs in het spel te zien hoe twee buitenlandse spelers een aanslag voorbereiden.Het National Defense University presenteerde de chatlogs en world mappen om uit te leggen dat de MMO (die niet word gecontroleerd), gebruikt word voor geheime communicatie.


In de chatlog word gepraat tussen twee World of Warcraft spelers die een raid op “the White Keep” bespreken in “Stonetalon Mountains”. Het voornaamste doel is om daarbinnen een “Dragon Fire spell” te casten en er vandoor te gaan met “110 Gold en 234 Silver”.“No one will dance there for a hundred years after this spell is cast,” Werd er gezegd door de speler genaamd “War_monger”.Maar, In dit geval is “the White Keep” op 1600 Pennsylvannia Avenue, “Dragon Fire” een wapen en “110 Gold en 234 Silver” vertelt de “spelers” hoe ze de map van Washington D.C. over de game map moeten leggen.In een rapport van de Director of National Intelligence werd in februari al bekend gemaakt dat ze bezig zijn met het maken van een software die automatisch ‘verdacht gedrag’ zou moeten herkennen in de virtuele werelden zoals World of warcaft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.