Een heerlijke zaterdag in het zonnige limburg. Voor mij 1 plaatsje verderop is er een lan aan de gang. De site zag er erg gezellig uit een stel bekenden waren daar, wat mij deed besluiten er toch eens te gaan kijken en erachter te komen wat Meldersnet is.

Eenmaal aangekomen in Sevenum waar het ook gelukkig heerlijk zonnig was! Word ik opgepikt door Bart die mij een rondleiding geeft. Wat mij gelijkt opvalt is dat het buiten en in de “woonkamer” gelijk gezellig druk is. Eenmaal verder binnen zie je een echte blokhut zoals wij die hier kennen. Niet te groot, niet te klein gewoon gezellig. In de zaal staan 3 en een halve rij tafels met daaraan de “lanners”. Er zijn ongeveer zo’n 40 deelnemers. Na wat mensen gesproken te hebben is Meldersnet meer een “friends” lan waarbij bekende bij elkaar komen om elkaar te zien. Gamen word wel af en toe gedaan maar niet zo fanatiek zoals op de grote lan. Na even gebuurt te hebben leerde ik Shereen kennen een vrolijke spontane gamechick die het ontzettend leuk vond wat vragen te beantwoorden:Hoi Shereen, kun je je aan ons voorstellen?Ik ben Shereen en mijn nickname is Ukk3puk, ben 19 jaar en woon in Utrecht. Wat doe je in het dagelijks leven? Ik studeer voor directiesecretaresse en werk daarnaast in een supermarktWelke games speel je?Ik speel heel veel games onder andere DDR, Trackmania, Warcraft 3 towerdefense, Red Allert 2, Cultris en ik ben helemaal verslaafd aan de Sims!Hoe ben je er mee begonnen met gamen?Mijn ouders gamede alle twee zo ben ik in aanmerking gekomen met games. Ze speelde alle twee UT en zo ben ik begonnen met UT. Daarna ben ik CS gaan spelen en Red Alert. Ga je vaak naar lans?Heel vaak! Meldersnet, Wallylan, X-Life, CZ, The party, The Reallity zijn allemaal lans waar ik geweest ben. Tijdens Wallylan en The party ben ik ook crew. Wat vind je van deze lan?Ontzettend gezellig! Het is lekker klein en er zijn veel bekende. Ik ga ook naar lans voor de gezelligheid om iedereen te zien!Wat doen jullie hier allemaal?Dat is heel kort samen te vatten: Gamen, zuipen, kletsen en lekker socializen!En onze eigen Roosj was ook daar!Hoi Roos, kun je je aan ons voorstellen?Ik ben Roosj ik ben 21 jaar en woon in Millingen (in de buurt van nijmegen)Wat doe je in het dagelijks leven? Ik studeer en loop stage bij een drukkerij. Welke games speel je?Counterstrike Source, Call of Duty 2 , DDR en Guitar HeroHoe ben je er mee begonnen met gamen?Mijn broertje en neefjes gamede vroeger op de Nintendo. Dit vond ik wel interessant en zo ben ik begonnen met gamen. Ga je vaak naar lans?Ik bezoek redelijk wat lans ja. Wallylan, Meldersnet, CZ, X-Life, Party MMDL (dovenlan).Wat vind je van deze lan?Heel gezellig ik ken bijna iedereen wat het heel erg leuk maakt!Wat doen jullie hier allemaal?Heel soms gamen. Het gaat mij meer om de gezelligheid dan om het lannen.Zoals de dames dus laten weten is Meldersnetlan een echte socialize lan. Van gamen komt er weinig en van gezellig samen zijn des te meer. Dit valt ook op als je de site van Meldersnet bekijkt. Natuurlijk werd ik heel nieuwsgierig en had ik de eer om tekst en uitleg te krijgen van Graad de voorzitter van Meldersnet. Een 24 jarige jongen man woonachtig in het noorden van limburg die opvallend weinig gamed. Als hij gamed is het Warcraft 3 Tower Defense of Trackmania. Meldersnet bestaat in december dit jaar 10 jaar. Onofiicieel 11 jaar. Meldersnet begon in die tijd in Melderslo een plaatsje in Noord Limburg. Vrienden van elkaar legde coax kabels onder de grond door naar elkaar thuis om zo samen te kunnen gamen. Naar mate de technologie volgde gingen ze de kippenschuur in en nu zitten ze in een blokhut.

Meldersnet is een vereniging elk lid betaald hier ook contributie. Als je lid bent van de vereniging kun je mee naar evenementen zo hebben ze per jaar een aantal dingen in de agenda staan. BBQ-en, Bowlen, Karten en feestavonden. Ze proberen 4 lans per jaar te organiseren en hebben zo’n 6 activiteiten als vereniging per jaar. Ze hebben dan ook de planning om met grotere lans te gaan beginnen. Helaas is het volgens Graad niet gemakkelijk omdat je geen naamsbekendheid hebt en Sevenum/Melderslo (Noord Limburg) niet de makkelijkste locaties zijn om mensen naar toe te laten komen. Het is dus niet gemakkelijk een lan helemaal vol te gaan krijgen.

Ze willen het komend jaar echter toch proberen om een lan te gaan organiseren voor ongeveer 200 bezoekers. Wij van Female-Gamers gaan jullie uiteraard op de hoogte houden van hun plannen! Zoals jullie waarschijnlijk wel opvalt is de groep lanners en de groep van meldersnet een gezellige bende! Een feestje in de avond zit er dan ook zeker in! Kortom een gezellige lan waar je binnen enkele minuten er helemaal bijhoort en gezellig met je mede gamers kan zitten babbelen!

Wij hopen dat iedereen een onwijs gezellig weekend gehad heeft!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.