Een van de grootste game evenementen wat razend populair is in Europa is nu al weer afgelopen. Een paar dagen per jaar is de Leupziger Messe het domein van games, game developers, uitgevers en journalisten.Een complex overigens wat, in ieder geval voorlopig, voor de laatste keer het toneel is van de Games Convention zoals die in haar huidige vorm bestaat. Volgend jaar zal de stad Keulen het gamescircus ontvangen dat dan ook een andere naam zal gaan dragen: GamesCOM*. Opvallend was het grote aantal hardcore gamers wat de beursvloer betrad. En wederom had deze beurs weer een record aantal bezoekers en journalisten Helaas met de afwezigheid van een aantal grote merken zoals Nintendo en microsoft.De Games Convention in Leipzig was verder, ook een beetje het strijdtoneel tussen de soccer games PES en FIFA. Met Pro Evolution Soccer 2009 en FIFA 09 in het verschiet, namen beide ontwikkelaars nog maar eens van de gelegenheid gebruik om de bezoekers ervan te overtuigen dat hun footie toch echt de beste keus is. Zoals ieder jaar zijn de meningen zwaar verdeeld en dat blijft ook zo. Een andere, wat recentere battle is die tussen het veelgeplaagde Rock Band en de nieuwkomer op de markt, Guitar Hero: World Tour. Ook hier veel voors en tegens, waarbij geduld het toverwoord lijkt te gaan worden om tot een juiste keuze te kunnen komen. Er werd in ieder geval stevig doorgerocked met een inlevingsvermogen waar Mick Jagger jaloers op zou zijn. Wat je keuze ook zal zijn, beide game bezorgen je zonder enige moeite de juiste feel.Er is bekent gemaakt op de Leipzich Game Convention dat er binnenkort een hoop leuke en geweldige games uit komen Hier een paar voorbeelden; Little Big Planet, Killzone 2, Far Cry 2, Fallout 3, Silent Hill: Homecoming, Prince of Persia, Tomb Raider Underworld, Mercenaries 2: World in Flames en Heavy Rain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.