Verschillende mensen roepen al een tijdje dat gamen ook op een educatieve manier gebruikt kan worden, dit zowel thuis als in het onderwijs. Op een meidenschool in Tokyo is eindelijk de eerste stap gezet. Nintendo voorziet de school van handhelds (nintendo DS) en de meiden kunnen op een leuke wijze aan slag. Je hoeft overigens ook geen zware boekentas meer te dragen, de DS vervangt namelijk alle boeken en maakt zelf gebruik van een leersysteem. Met de stylus typen de leerlingen engelse woorden in en een ingebouwde stem zegt of het antwoord fout of juist is.De handheld maakt niet alleen gebruik van het Engelse vak maar bevat ook veel puzzles en brain trainers. De meeste studenten zijn over het algemeen erg enthousiast over de nieuwe leermethode, sommige zijn echter bang dat het te veel van de originele tekstboeken afwijkt. De directeur van de Japanse school vindt de nieuwe leerwijze wel bijzonder. Mensen krijgen eindelijk een beetje zin om naar school te gaan en het is nog eens modern ook. Hopelijk breidt de leerwijze zich uit naar andere scholen en bereikt het op een gegeven moment ook ons land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.