Volgens een Australisch onderzoek wordt je van gamen niet gelijk een nerd. Volgens het onderzoek zou 15% van de 621 geïnterviewden meer dan 50uur per week gamen, terwijl maar 1% zwak sociaal contact heeft, met name dankzij verlegenheid. ‘De resultaten laten duidelijk zien dat gamen niet de oorzaak is van sociale problemen en sociale problemen brengen mensen niet aan het gamen,’ zei Daniel Loton, ‘Wat belangrijk is om te melden is dat zelfs gamers met problemen geen specifieke verschijnselen als slechte sociale vaardigheden of weinig zelfvertouwen vertonen.’ Loton heeft 2jaar over deze studie gedaan. Wel moeten we erbij vermelden dat hij hem op internet heeft afgelegd, waar mensen vaak stoerder zijn dan in het echt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.