In hartje Amsterdam zit een winkel. Niet zomaar een winkel, maar een 2e hands gamestore. Dit is een real-life marktplaats waar je je uitgespeelde spellen kunt verkopen, maar ook 2e hands spellen kunt kopen. Op de vernieuwde website gameover.nl is van alles hierover te lezen, zoals o.a. voor welke consoles deze unieke shop spellen in de verkoop heeft.Tijd voor mij om verkoper Dave 10 vragen voor te leggen. Tijd voor Dave om deze te beantwoorden….:
1. Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een tweedehands gameshop te beginnen?
Wij waren een 2e hands platenzaak, waar we op een gegeven moment alleen nog maar cd’s verkochten (platen verkochten we enkel nog online), maar aangezien iedereen zich helemaal suf download, zat er geen stijgende lijn meer in en besloot onze baas zijn oude hobby op te pakken, het verzamelen van consoles en videogames.

2. Wanneer zijn jullie begonnen/geopend?
In 2001 zijn we van start gegaan in hoedanigheid van de winkel op dit moment, nadat onze baas een half jaar lang voorraad had opgekocht.

3. Hoe wordt de prijs bepaald van de te verkopen spellen? Is hier een standaard regel voor?
Wij hebben een uitgebreide database, met zo’n 40.000 items erin. Alles wat bij ons binnenkomt, wordt ingetypt ter informatie, zodat we alles gemakkelijk kunnen opzoeken.Mensen komen met hun spullen, en wij kijken in de computer wat wij er voor mogen geven, en ervoor kunnen vragen, erop gelet wat de spellen (eventueel) nieuw kosten.Mensen kunnen cash krijgen, of ze nemen een ander spel mee, in dat geval ligt de prijs zo’n 20% hoger.

4. Voor welke console (ouder dan 5 jaar) worden nog steeds veel spellen geruild?
Super Nintendo! Immens veel! Is ook de best lopende console.

5. Welke retro-spellen zijn hedendaags nog steeds veel gevraagd? Wat zijn de klassiekers?
Super Mario Kart is een absolute topper, Zelda op de SNES ook, maar Tetris op de oude Gameboy is ook nog steeds een “system seller” zoals wij dat noemen.

6. Wat is jullie mening over de jammerlijk geflopte Sega Dreamcast, welke in 1999 de tegenhanger van de PlayStation moest worden?
Ondanks dat hij het heeft afgelegd tegen de PS2, zijn wij niet van mening dat hij is geflopt, alleen commercieel gezien dan, maar wij hebben er een speciaal plekje voor in ons hart.Er zijn tenslotte wel een paar prachtige klassiekers op uit gekomen: Shenmue, Soul calibur, Power stone, Ikaruga, Sonic adventure 1, etc.

7. Verkopen jullie ook andere artikelen, buiten de 2e hands games en consoles?
Wij verkopen ook 2e hands DVD’s, en verder posters van anime/videogames (link op onze hoofd pagina van gameover.nl).

8. Wat vinden jullie zelf de beste console ooit op de markt gebracht en waarom?
Voor mijn collega Jeroen geldt de Sega Saturn, die is sowieso helemaal Sega leip (zit helemaal onder de sega tattoo’s!).Voor mij, Dave, staat de Vectrex op nummer 1, gevolgd door de Atari Pong, puur sentiment…Ik vind pong de essentie van gamen, de basis van alles. Al moeten we zeggen dat we het meest op de Xbox 360 spelen, al hebben we allebei ook de Wii en PS3 in huis.

9. Komen er veel vrouwelijke gamers spellen ruilen? Merken jullie verschil met een aantal jaar geleden?
Nog steeds te weinig, maar het neemt wel al toe. Wat vooral opvalt, is de verandering van de games die ze spelen. Was het een aantal jaren geleden nog voornamelijk Tetris, Barbie’s horse adventures :p, en andere slappe hap (Ho! Alle respect voor Tetris!), nu spelen ze ook Call of Duty, strategie spellen (RTS), Street fighter en ga zo maar door.Het ligt ook een beetje aan de marginalisering van de game markt, gamen wordt steeds meer mainstream.

10. Wat voor spellen ruilen vrouwelijke gamers zoal?
Toch meestal de spellen van de grote merken, er zijn (te) weinig vrouwelijke console-verzamelaars die ons gevonden hebben, helaas…

Wij van female-gamers zeggen: Wat niet is, kan nog komen natuurlijk! Mocht je in Amsterdam zijn, neem dan gerust een kijkje in de winkel. Vergeet niet je oude spellen mee te nemen, misschien krijg je er nog een leuk bedrag voor! Of vind je juist een spel waar je al jaren naar op zoek bent!Game Over? is te vinden in de Hasselaerssteeg 12 in Amsterdam Centrum, tegenover het Centraal Station. Meer info kun je vinden op de website gameover.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.