Op de website van Gamer.nl hebben ze een interview gehouden met Tymmen Boon, mede-organisator van de Electronic Sports World Cup 2008 kwalificaties in Nederland. Een stukje uit het interview:

Gamer.nl: Nu het financiële deel rond is. Voor welke games kan men zich plaatsen in Nederland?
Tymen Boon:
We houden voorrondes in Counter-Strike 1.6 waarmee de winnaars zich plaatsen voor de ESWC Masters of Paris. Twee spelers van Warcraft III The Frozen Throne, eentje van Quake III Arena en nog eens twee van Trackmania Nations krijgen een ticket voor de finales in San José in de Verenigde Staten. Verder organiseren we ook nog een Call of Duty 4 toernooi, omdat wij merken dat daar ontzettend veel vraag naar is. Echter houdt de ESWC daar helaas geen finales in, dus kunnen we daar ook geen ticket voor weggeven.

Gamer.nl: Naast tickets zei je ook nog iets over prijzengeld. Hoe zit dat precies?
Tymen Boon:
Voor Counter-Strike 1.6 wordt duizend euro aan prijzengeld uitgeloofd. Call of Duty 4 heeft in totaal vijfduizend euro aan prijzengeld. We moeten nog bepalen hoe we het prijzengeld gaan verdelen over de verschillende eindpositities.

Wil je meer lezen? Klik dan hier om naar het interview te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.