Iedereen weet dat deze uitdrukking niet waar is. Het is wel zo dat vrouwelijke gamers sterk in opkomst zijn.Lisa Morgan, Chief Executive bij de Britse winkelketen Game Group, veronderstelt dat er meer games als ‘Brain Training’ verkocht zijn aan vrouwen boven de 35, dan bijvoorbeeld ‘Call of Duty 4’ aan de hoofddoelgroep – de mannelijke jongeren.Natuurlijk werden games al jaren goed verkocht onder dames, maar het afgelopen jaar is de verkoop flink omhoog gegaan. Een reden hiervoor kan zijn dat het gamen meer geaccepteerd wordt. Dit is mede doordat er sinds kort ook games geadverteerd worden in vrouwenbladen als ‘Take a break’ en ‘Chat’ , de Engelse tegenhangers van de ‘Viva’ en ‘Libelle’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.