Platform: Xbox Live
Genre: Arcade
Publisher: Sierra Online

Elk jaar komen ze weer terug, de oldschool games in nieuwe jasjes. Zo heeft Siera Online het spel Bejeweld op XBLA uit gebracht in een nieuw jasje. De welbekende gameplay bestaat inmiddels al jaren en de game blijft alsnog tof.

GameplayBij Boogie Bunnies is het de bedoeling om alle konijntjes te laten verdwijnen voordat ze in het water vallen. Dit doe je door drie of meer van dezelfde konijntjes bij elkaar te krijgen. Elk konijntje heeft weer een ander kleurtje en elke seconde doen de konijntjes een stapje vooruit. Jij krijgt telkens allemaal verschillende kleuren konijntjes die je kunt wegduwen naar het veld. Jij moet deze konijntjes dan ook proberen naar dezelfde kleur konijntjes te schieten voordat ze in het water lopen.

LevenJe leven is onderaan je scherm zichtbaar, je hebt een level pas uitgespeeld als je leven helemaal vol is. Je krijgt leven bij als je konijnen laat verdwijnen. Maar nou hoef je niet bang te zijn dat je niet genoeg konijnen hebt want er komen telkens weer nieuwe konijnen bij. Het klinkt nu vast alsof dit weer zo’n makkelijk kinderspelletje is en dat je niet game-over kan gaan maar dit klopt niet. Elk konijntje dat in het water valt is namelijk weer een stuk minder op je levensbalkje. Als je leven helemaal leeg is ben je game-over en moet je weer helemaal overnieuw beginnen.

OpzichtenOndanks de oldschool gameplay zit er toch nog wat verandering in Boogie Bunnies, je kan namelijk vanuit verschillende punten je konijnen wegduwen. Bij Bejeweled kon je de konijnen alleen maar van voren af schieten maar bij Boogies Bunnies kan dit ook vanuit het linker en rechter aanzicht. Als je de achterste konijnen laat ontploffen komt er echter geen leeg gat daar, de voorste konijnen vliegen gewoon weer een stapje achteruit. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het werkt wel. Een andere verandering is dat het spel 3D is geworden i.p.v. 2D.

KonijnenlolOm toch nog een klein beetje actie in de game te brengen heeft Sierra de konijnen een dansoptie gegeven. De konijnen kunnen middenin een game opeens gaan dansen, alles gaat dan een stuk sneller en de muziek verandert van fluffy naar party. Daarnaast score je ook nog eens extra punten als je die dansende konijntjes laat verdwijnen.

OmgevingElk level gebeurt op een ander ‘platform’. Zo zit je de ene keer konijntjes in de woestijn weg te duwen terwijl je de andere keer onder water zit. Natuurlijk zijn het maar simpele achtergrondjes omdat het bij dit spel vooral om de gameplay gaat. Maar een beetje variatie kan nooit kwaad.

MultiplayerZoals vele andere games heeft ook Boogie Bunnies een multiplayer. De game kan met 2 personen gespeeld worden en je hoeft niet te wachten op elkaars beurt want je speelt allebei tegelijk. Het nadeel hiervan is wel dat het nogal chaotisch wordt omdat je elkaar nogal snel in de weg zit. Neem als voorbeeld dat jij links moet zijn en je mede speler rechts, dan staan jullie elkaar alleen maar in de weg en is het één chaotisch geval. Daarnaast is het strategie element van het spel dan ook niet meer herkenbaar want het is dan meer beuken en wie het eerst bij de goede kleur konijnen is.

Downloaden als:
-Je fluffy gamecollectie aan wilt vullen.
-Je groot fan bent van Bejeweled.
-Je een nieuwe verslaving nodig hebt.
Niet downloaden als:
-Je kleurenblind bent.
-Je van je gameverslaving af wilt.
-Een goede multiplayer wilt hebben.

Door XLGamer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.