Enige tijd geleden hebben wij contact gezocht met John Jonk voor anderen beter bekend als Ins0mnia. Wij hebben hem gevraagd of het hem leuk leek om eens een artikel voor ons te gaan schrijven, zo gezegd zo gedaan bij deze kan ik jullie zijn eerste verhaal publiceren. Wie weet zien we in de toekomst vaker iets van deze columnist. Maar eerst even wat informatie over ‘Ins0mnia’:Wat vooraf ging:Al sinds 1996 bezig met online gaming. Je kan dus best roepen, hij is een ouwe rot in het vak. Hij is ook voor verschillende organisaties actief geweest oa: Cyber X Gaming, GamePoint.net, GamePoint.de, SK Gaming, SoGamed, PlanetShogo, PlanetQuake, GameParty, Wolfenstein.nl, GameLux etc etc etc etc.Tegenwoordig doet John het rustig aan, hij is alleen nog maar actief bij ESreality, TGS Radio en ClanBase. Speelt ook niet meer op prof nivo, al heeft hij vroeger wel op hoog nivo RTCW/CSS gespeeld bij mysod en mTw.ATI. Tegenwoordig is hij gewoon lekker met WoW bezig en speelt fijn op de Wii of Xbox 360.

Naam: John “Ins0mnia” Jonk
Leeftijd: 24 jaar
Dagelijkse bezigheid: Call Manager / Dispatcher / PR
Games: Advance Wars / World of WarCraft /
Functie bij ClanBase: Chief of Public Relations
Functie bij ESreality: Site Administrator

John speelt altijd al met meidenVroeger kwam me nichtje kwam altijd langs om even met haar de game Bubble Bobble te spelen, ik was toen de tijd een jaar of 6 of 7. Ik weet het niet meer zo precies, het maakte me toen echt niet uit met wie ik speelde, of het nou een jongen of een meisje was het maakte me niets uit. Ik kwam uit een buurt dat voornamelijk bezet was met meiden, dus ja.. wist wel hoe een Barbie er uit zag, of wie The New Kids on the Block zijn. Daar in tegen leerde ik die meisjes ook wat de GameBoy, Nintendo of de Commedore was. Dus zijn eerste multiplayer sessies waren niet met de rauwe jongens die in de boom klauterde en die vrolijk Tarzan speelde, nee het was met Anemarie, Nel of Suzan. Ik denk dat de het idee van dat meisjes of dames geen games spelen een zwaar vertekend beeld is geworden wat nog stamt uit eind jaren 70 begin jaren 80. Ik ben op gegroeid met meisjes die ook vaak de controller oppakte en mee spelen. Nu nog steeds trouwens! Al word ik ouder en zie ik om me heen mensen trouwen, babies spawnen of andere onzin van het ouder worden. Ondanks die veranderingen die meiden mee maken, ze spelen nog steeds. Alleen is deze generatie die de kindjes maakt niet bang voor de video games en weten wat beter is voor zijn/haar kinderen. Zijn meer up-to-date wat uit komt en kunnen beter oordelen op wat niet zo schadelijk is voor de kroos. Dit vind ik leuk, ik ben er blij mee! Dat het gelukkig niet alleen op buurt niveau is maar dat de hele 1980 & 1990 generatie is aan het gamen. Sterker nog ik heb ook nooit een vriendin gehad die nooit is een game speelde, of het nou Return to Castle Wolfenstein was of juist meer de Sims 2 type meid. Het principe is het zelfde en ze begrijpen ook meer wat mijn hobby is. Maar moet er ook bij zeggen dat ik nooit me hobby aan de kant zal zetten voor haar. Ik ben zo als ik ben en video-gamen heeft altijd al een grote impact gehad op me leven.Voor mijn gevoel zal er nooit een verschil bestaan tussen een mannetjes of vrouwtjes inside the game. Want ben al me leven lang gewhoopassed door dames.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.