Het omstreden spel Manhunt 2 kan niet verboden worden in ons land. Minister Hirsch Ballin van Justitie heeft dit laten weten aan de 2de kamer. Wel kan men het spel de 18+ code meegeven waardoor jongeren onder de 16 het spel niet kunnen kopen.

Volgens Minister Ballin is het spel een voorbeeld van ‘wansmaak’ omdat men in de huid van een moordenaar kruipt en zoveel mogelijk mensen moet afslachten. “Het is absoluut onwenselijk dat jongeren onder de 18 jaar met dit spel in aanraking komen” zegt hij.In Engeland loopt momenteel nog een hoger beroep tegen Manhunt 2 waarin de makers proberen om het alsnog op de Engelse markt te krijgen. Eerder deze maand kregen de makers van Manhunt 2 al groen licht in de Verenigde Staten nadat het spel de M-rating had gekregen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.