Kirby is voor mij altijd al hét juweltje van Nintendo geweest. De game was al een succes op de SNES en er zijn ook nog andere console versies van uitgebracht. Ook kon je hem terug zien in Super Smash Bros voor de Gamcube. Helaas hebben we al een tijdje niks van Kirby vernomen maar nu is bekend dat Nintendo het beest terug zal brengen op de Wii.

De games van Kirby zijn zeker niet de moeilijkste. Maar ondanks dat heeft het toch een tof sfeertje. Je bespeeld een roze rond beest dat kan vliegen en lopen. Eigenlijk is alles gebaseerd op je adem. Je ademt je vijanden namelijk in en kan ze vervolgens inslikken of uitspugen. Door je adem in te houden kan je ook vliegen. Als je een bepaald monster inslikt kan je bepaalde aanvallen doen (dit is niet bij alle monsters). Je hebt verschillende levels (nee echt?) en aan het eind van elk level is er altijd wel een deurtje om het volgende level weer binnen te lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.