Een flinke tijd terug was er op de site van Microsoft een tool te downloaden, waarmee je zelf je eigen game kon ontwikkelen. Honderden mensen uit de hele wereld zijn hier de afgelopen maanden druk mee bezig geweest, en nu is het voor Microsoft de tijd om 7 games daarvan op XboxLive te zetten! Het zal je maar gebeuren, je eigen ontwikkelde game op XboxLive. Een droom voor veel gamers met een leuk idee voor een spel in hun game-brein, een leuke kans van Microsoft om creatieve mensen in staat te stellen hun idee ook daadwerkelijk om te toveren tot een totale game. De winnaars komen (natuurlijk, zou je zeggen) uit Amerika, maar ook een uit België.Helaas is niemand uit Nederland uitverkoren om zijn spel op XboxLive te mogen zetten, hoewel er in Nederland toch heel wat creatief talent rondloopt en er zelfs een school voor game-ontwikkelaars in de dop is geopend een aantal jaar geleden, zie hier. De lijst met de games die op XboxLive verschijnen: 1. JellyCarMaker: Walaber uit Amerika2. Little GamersMaker: Loic Dansart uit België3. The Dishwasher: Dead SamuraiMaker: James Silva uit Amerika4. TriLineaMakers: Edison S. Prata Jr., Renato Pelizzari da Silva, en Davi da Silva Prata uit Brazilië5. RocketBallMakers: Tyler Wanlass, Patrick Murty en Todd Barrons uit Amerika6. ProximityHDMaker: Brian Cable uit Amerika7. CultureMaker: Hidden Path Entertainment uit Amerika Bovenstaande spellen zijn tot 24 februari te downloaden en te spelen tot 9 maart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.