Heb je de komende weekenden niet zoveel te doen? Ben je dol op games? Lees dan vooral verder! Van 8 september tot 28 oktober staat de randprogrammering van de expo ‘Games, let’s play!‘ van Industrion in het teken van computergames. Op 15 en 16 september wordt er in samenwerking met de E-sportbond een ‘E-sport’ weekend georganiseerd waarbij er demonstraties zullen zijn van Nederlandse top-gamers en het publiek het tegen deze toppers mag opnemen. Deze toppers zijn; – Nederlands kampioen Wii Tennis: Kay ‘Darkdestiny van den Bosch- Nederlands kampioen Quake4: Ivo ‘Forever’ LindhoutOp zondag 16 september zal er elk uur een gamewedstrijd gehouden worden met het commentaar van; Xandra ‘Ghostgirl’ van Wijk. Die we ook kennen van teamGX!Om te zien wat er allemaal precies te doen is tijdens deze ‘Games, let’s play!’ expo moet je even verder lezen.[toggle=Meer over Games, let’s play!]8 en 9 september: ‘Second Life’ weekendDe virtuele wereld Second Life staat de laatste tijd volop in de belangstelling. Benieuwt wat zich daarallemaal afspeelt? Volg dan op zondag de rondleiding langs verschillende highlights en ontdek hoe je de tools van Second Life gebruikt om zelf dingen te bouwen. Of speel verstoppertje in Second Life, dat 700 miljoen m2 groot is.15 en 16 september: ‘E-Sports’ weekendIn samenwerking met de Nederlandse E-sportbond organiseert Industrion het Esportsweekend.De E-sportbond zet zich in voor de belangen van gamers en wil dat gamen erkend wordt als officiële sport. Om gamen als sport te demonstreren is op zaterdag de Nederlands kampioen Wii Tennis (Kay ‘Darkdestiny’ van den Bosch) en op zondag de Nederlands kampioen Quake4 (Ivo ‘forever’ Lindhout) aanwezig. Daag hen uit voor een potje gamen. De Quake-kampioen verdient zijn geld met professional gamen en verzorgt op de zondag elk uur een demonstratie van een gamewedstrijd met commentaar van Xandra ‘Ghostgirl’van Wijk. Zij is een vrouwelijke gamer, die menig mannelijk gamer heeft ingemaakt.22 en 23 september: ‘World of Warcraft’ weekendDagelijks zijn miljoenen mensen actief in de mysterieuze online wereld van ‘World of Warcraft’. Maak kennis met deze fascinerende wereld tijdens een rondleiding of speel het spel zelf. Neem ook een kijkje in de kunstzinnige cultuur die World of Warcraft omringt in de vorm van tekeningen, schilderijen en filmpjes. Op zondag vertelt dr. ir. Pieter Spronck je alles over de kunstmatige intelligentie van virtuele wezens.29 en 30 september: ‘Gaming & Cultuur’ weekend“Bewoners” van online communities als Second Life houden er vaak eigen gebruiken en normen op na. Karin Wenz, assistent professor op de Universiteit Maastricht, vertelt op zondag meer over de “nieuwe online samenlevingen” die ontstaan op internet. Ontdek dit weekend ook games als nieuwe kunstvorm.6 en 7 oktober: ‘Serious Games’ weekendSteeds meer organisaties ontdekken de game als het medium om hun boodschap smeuïg vermomd aan het publiek te serveren. Onder de noemer serious games worden steeds vaker games uitgebracht die de gamer al spelend iets bijbrengen. Ontdek meer over dit fenomeen en speel zelf serious games.13 en 14 oktober: ‘Future & Gaming’ weekendTijdens het laatste themaweekend gaan we in op de toekomst van games. Besturen we straks games met onze hersenen? Anton Nijholt van de Universiteit Twente vertelt op zondag over het Brain Gain-project, waarin deze mogelijkheid onderzocht wordt.[/toggle]Voor meer informatie over deze expo moet je even op hun website kijken: Industrion.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.