Dit jaar tijdens het grote muziek evenement Lowlands komen Gamer.nl en NCRV met het grootste game concert ooit. Onder leiding van dirigent Jurjen Hempel speelt het Metropole orkest verschillende muziekstukken uit bekende games.Er zullen muziekstukken voorbij komen uit de games: Metal Gear Solid 2, Kilzone en World of Warcraft.
Hempel heeft een internationale reputatie op het gebied van hedendaagse muziek en dirigeert regelmatig op grote muziekfestivals. De populaire Nederlandse band The Sheer speelt live mee, net als zangeres Floor Jansen van After Forever en het koor PA’dam. Samen maken zij van de virtuele gamemuziek een unieke live-act, begeleid door imposante visuals. Update: tijd en lokatie bekend van het concert: Games in Concert Lowlands 18 Augustus om 13:30 in de Alphatent.

Het concert zal plaatsvinden in de Alpha-tent: de grootste Lowlandstent met een capaciteit van 15.000 bezoekers. Daarmee is Games in Concert in één klap het grootste gameconcert ter wereld. Games in concert zal het eerste grootschalige gameconcert zijn in Nederland. Het is een initiatief van Gamer.nl en de NCRV. Tijdens de aflevering van het NCRV-radioprogramma Bring it on! op 3FM op 26 augustus zullen delen van het concert te horen zijn. Een uitgebreid Lowlands programmaoverzicht zal als Volkskrantbijlage verschijnen op woensdag 25 juli 2007. Lowlands vind plaats op het evenemententerrein Walibi World in Biddinghuizen op 17,18 en 19 augustus 2007Mocht je nog een kaartje willen voor dit evenement of het concert dan zijn deze te koop bij de volgende verkooppunten: Ticket Service via de grotere postkantoren, Free Record Shops, VVV`s, GWK`s, AUB Ticket Shop, http://www.ticketservice.nl en de bekende Lowlands voorverkoopadressen. Kaartverkoop in Belgie door FNAC via de filialenWil je meer te weten komen of het voledige artikel lezen klik dan hier.

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.