Dit jaar wordt door de wereldvoetbalbond FIFA, Electronic Arts Inc, en Sony computer entertainment Europe voor het derde jaar op rij de FIFA Interactive World Cup georganiseerd. Dit is een Hattrick voor de wereldwijde voetbal competitiviteit.De Nederlandse voorrondes vinden plaats bij filialen van Free Recordshop in Breda op 15 november en Rotterdam 16 november. De competities beginnen beide dagen om 16.00.FIFA, EA SPORTS EN PLAYSTATION PRESENTEREN DE FIFA INTERACTIVE WORLD CUP 2008Nederlandse voorrondes bij Free Record Shop, Nationale finale tijdens Gameplay 07 De wereldvoetbalbond FIFA, Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) en Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) organiseren dit jaar gezamenlijk de derde FIFA Interactive World Cup (FIWC): een hattrick voor de wereldwijde voetbalgamecompetitie. Sony is de nieuwe presentatiepartner van EA voor het toernooi, waarin deelnemers wereldwijd het tegen elkaar opnemen in EA SPORTS FIFA 08 voor de PLAYSTATION®3. De nieuwe opzet van de FIWC wordt gelanceerd als een levensechte weerspiegeling van een volledig voetbalseizoen. De vierde editie van de FIWC start eind oktober 2007. De grote finale wordt in mei 2008 gehouden in het Sony Centre in Berlijn. Dit jaar kwalificeren spelers zich op twee manieren voor de FIWC 08: tijdens de ruim twintig ‘live’ kwalificatierondes die wereldwijd worden gehouden of online via PLAYSTATION®Network. In mei 2008 nemen 32 finalisten het tegen elkaar op voor de titel FIFA Interactive World Player. De winnaar ontvangt een uitnodiging voor het FIFA World Player Gala 2008 en 20.000 dollar aan prijzengeld. De Nederlandse winnaar ontvangt 2.000 EURO aan prijzengeld. Vorig jaar won de Nederlander Andries Smit. De Nederlandse voorrondes vinden plaats bij de filialen van Free Record Shop in Breda (donderdag 15 november, de Barones 77) en Rotterdam (vrijdag 16 november, Binnenwegplein 8 ). De competities beginnen beide dagen om 16.00 uur. In totaal strijden 144 gamers (72 per dag) om 24 plaatsen voor de Nationale Finale die op 24 en 25 november plaatsvindt tijdens Gameplay 07, het grootste game-event van de Benelux. De grote finale zal op de zondag aan het eind van de middag op het grote podium verspeeld worden. Eén speler plaatst zich daarbij voor Berlijn. Mede-organisator van Gameplay Jan-Johan Belderok toont zich zeer verheugd dat de FIWC-finale ook dit jaar weer op Gameplay verspeeld wordt. “Een dergelijke prestigieus toernooi verdient een waardig podium. En dat kunnen we op Gameplay bieden. Ik garandeer dan ook dat er dit jaar weer duizenden mensen zullen gaan kijken naar de ongetwijfeld spannende eindstrijd.’” Iedereen kan zich opgeven voor de voorrondes van de FIWC. De inschrijving verloopt via http://www.fifa08.ea.com/nl/ Op deze pagina vind je ook alle informatie over de locaties en de spelregels van de FIWC. De Nederlandse voorrondes en Nationale Finale worden mogelijk gemaakt door de volgende partijen: EA Sports en PlayStation (hoofdpartners van FIFA)Free Record Shop (presenting partner)Intersport en Adidas (supporting partners)Alle informatie over de online competitie op het PLAYSTATION®Network vind je op http://www.fifa.com/interactiveworldcup/index.html Via deze competitie zullen uiteindelijk zes extra Europese spelers naar de wereldfinale in Berlijn worden uitgezonden. Over FIFA 08EA SPORTS™ FIFA 08 voor de PLAYSTATION®3 biedt een totale voetbalervaring die op sublieme wijze de complexiteit, finesse en pracht van de echte voetbalwereld evenaart. In FIFA 08 wordt een nieuw organisch systeem geïntroduceerd waarmee spelers tricks en vaardigheden kunnen combineren. Zo kunnen ze typische bewegingen van echte voetbalsterren nabootsen of hun eigen speelstijl ontwikkelen. Daarnaast is FIFA 08 uitgerust met de bekroonde online Interactieve competities en een volwaardige Next Gen schot-engine. Deze techniek zorgt voor dramatische schoten die elke keer weer uniek zijn. De game bevat maar liefst 620 in licentie gegeven teams, 30 competities, en meer dan 15.000 spelers.Ga naar http://www.FIFA.com/FIWC voor het volledige evenementenschema en voor de laatste FIFA Interactive World Cup-nieuwtjes. Over Electronic ArtsElectronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City in Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS™, EA™, EA SPORTS BIG™ en POGO™. In het boekjaar 2007 registreerde EA 3,09 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 24 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. De homepage en online gamesite van EA is http://www.electronicarts.nl Bezoek voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten http://info.ea.com.EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.Info over Sony Computer Entertainment Europe Ltd. Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), met Londen als hoofdkantoor, is verantwoordelijk voor de distributie, marketing en verkoop van software en hardware voor de PLAYSTATION®3, PlayStation®2 en PSP™ (PlayStation®Portable) in 102 gebieden in Europa, het Midden Oosten, Afrika en Oceanië. SCEE verzorgt ook de ontwikkeling, uitgifte, marketing en distributie van entertainmentsoftware en beheert licentieprogramma’s voor derde partijen voor de platforms in deze gebieden. PLAYSTATION 3: Tussen de lancering in Europa (23 maart 2007) en eind maart 2007 zijn er ruim 1,6 miljoen consoles verkocht in alle SCEE-gebieden, en ruim 5,5 miljoen wereldwijd. PlayStation 2: tussen de lancering in Europa (24 november 2000) en eind maart 2007 zijn er ruim 44 miljoen consoles verkocht in de SCEE-gebieden, en ruim 117 miljoen wereldwijd. De PlayStation 2 is hiermee een van de meest succesvolle elektronicaproducten voor de consumentenmarkt ooit. PSP: tussen de lancering in Europa (1 september 2005) en eind maart 2007 zijn er ruim 8 miljoen systemen verkocht in de SCEE-gebieden, en ruim 25 miljoen wereldwijd sinds de lancering in Japan (december 2004).Ga voor meer informatie over PlayStation-producten naar http://www.playstation.com of bezoek de Virtual Press Office op http://www.scee.presscentre.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.