We zien steeds meer meiden gamen. Meiden spelen spellen zoals Warsow, COD2, Counterstrike 1.6 of source. Vandaag had ik het genoegen om een praatje te maken met [flag]nl[/flag]Rikku. Dit is een leuke eigenwijze dame die meerder spellen speelt en ook in de finale staat van TeamGX.
Hoi Rikku en welkom bij female-gamers.nl. Zou jij iets over jezelf kunnen vertellen?Mijn naam is Kyra en ben woonachtig in hengelo, en 17 jaar oud, bijna 18 jaar. In mijn vrije tijd speel ik veel games, maar speel ik ook gitaar en teken ik.Welk spel of welke spellen speel jij?Ik ben begonnen met Unreal Tournament toen ik 9 jaar was, daarvoor ben ik uiteraad begonnen met console gaming, Maar vanaf 9/10 jaar ben ik Online gaming gaan doen.Ik speel Quake4, UT, CounterStrike Source ( begonnen met 1.6 uiteraad) en Warsow.Hoe ben je begonnen met gamen en wat is je meest favourite game?Ik ben begonnen met gamen, door mijn oudere broer, hij heeft mij op jonge leeftijd verslaafd gemaakt aan Tekken op de PS1, en ook door hem ben ik begonnen met UT99. Momenteel vind ik Quake4 nog steeds erg leuk om te spelen, Ik heb niet echt een favoriet, alhoewel UT toch bij mij op de 1ste plek staat.Zijn er veel meiden die UT spelen?Toen ik met UT begon waren er naar mijn mening weinig meiden, ik denk toch dat de groei van female gamers steeds groter word, en dat er nu wel meer meiden UT spelen dan eerst. Maar ik denk zelf dat bij UT toch minder vrouwen het spelen dan bij CSWat maakt UT leuker dan alle andere games?Die mening ligt heel persoonlijk, ik hou van de snellere shooters die niet al te realistisch zijn. Ik vind UT leuk omdat je veel verschillende guns hebt en ik vind de movement erg tof.Zelf speel je Counterstrike:source. Waarom denk je dat er meer meiden CS 1.6 spelen in plaats van Source?Ik ben zelf ook begonnen met CS1.6, Om eerlijk te zijn zou ikniet weten waarom er meer meiden CS1.6 spelen in plaats van Source. Ik zelf ben begonnen met Source omdat ik toch een keer die overstap wou maken van CS1.6 naar source. Maar ik zou geen reden kunnen bedenken waarom er meer meiden CS1.6 spelen dan Source, het is in principe het zelfde, op een paar punten na, de hitboxes bijvoorbeeld. Zit je in een clan? Zo ja, welke? Zo nee, waarom niet?Ik heb vroeger in een hoop UT clans gezeten, en met Quake4 in een CTF,TDM team. Maar meestal speel ik toch individueel als ‘t om Quake en Warsow gaat. Maar ik ben vandaag part of DaMn-Gaming geworden!Jij doet samen met andere meiden mee aan TeamGX, kun je vertellen hoe jouw ervaringen met TeamGX zijn verlopen tot nu toe?Tot nu toe loopt alles wel vlotjes, er waren een paar onduidelijkheden maar verder verloopt alles wel goed. Ik heb tot nu toe wel fun beleefd tijdens de rondes!Waarom heb jij gekozen om aan TeamGX mee te doen?Ik heb me ingeschreven voor Team GX door GhostGirl(Xandra) die spamde mij ineens op mijn profiel over het team gx gebeuren. Aan de hand van alle spam( goeie spam hoor!!) heb ik besloten om mee te delen aan Team GX en Ik wou ook wel eens zien hoe dat nou gaat in een vrouwen-only team.Er worden 2 games gespeeld tijdens de finale, wat vind je van dit idee?Om eerlijk te zijn vind ik het nogal vreemd, maargoed er zijn een hoop mensen die niet mee doen door diverse redenen, waardoor voor CSS een hoop aantal meiden zijn afgevallen. Dus aan de ene kant snap ik het wel. Het is natuurlijk wel lastig voor mensen die nooit CSS hebben gespeeld, en andersom, maar voor de jury’s is het ook bij het oordelen misschien goed om te kijken of ze zich snel kunnen aanpassen aan andere games.Heb je al wel eens Call of Duty 2 gespeeld voordat je hoorde dat dit ook een finale game word tijdens TeamGX?Ja ik heb al wel een paar keer Call Of Duty 2 gespeeld, zowel als Call Of Duty 1.Hoe denk jij dat de finale zal lopen? Ik denk dat het wel spannend zal gaan worden, ik denk dat iedereen nu wel druk bezig is met oefenen, Al moet ik eerlijk zijn dat ik de laatste tijd een beetje weinig tijd heb gehad om echt te gaan oefenen.Jij hebt tijdens de voorrondes van TeamGX de Laptop gewonnen, denk je dat je een kans maakt om in het uiteindelijke TeamGX te komen?Dankjewel! Ik denk dat de kansen voor iedereen gelijk ligt. Ik denk dat ik wel een kansje heb ja om uiteindelijk in Team GX te komen.Elisa en jij zijn als enige CS:S speelsters over. Wat denk je: Wordt het een COD2 team of toch een CS:S team?Haha dat is al vrij voor de hand liggend, alhoewel ik niet weet of het nou een team word voor 1 specifiek spel, of 2 games. Mocht t zo zijn dan denk ik toch dat het een COD2 team word. Voor mij is het een beetje onduidelijk dus we zullen moeten afwachten.Stel je word geselecteerd voor TeamGX en de game word Call of Duty 2, zou je dan blijven? Of probeer je de anderen om te krijgen naar CS?Mocht dat zo zijn, zou ik wel gewoon call of duty 2 spelen, het is best leuk om een nieuw spel te proberen en om te zien hoe ver je erin schopt. Maar ik zou ook wel eens CS:S willen spelen, daar heb ik immers voor gekozen.Denk je dat TeamGX een toekomst zal hebben en zo ja, wat zal deze brengen denk je?Dat is een hele moeilijke vraag want ik kan me niet echt op de hoogte brengen van TeamGX.Is er verder nog iets wat je aan onze lezers kwijt wil?Hopelijk zie ik jullie tijdens de Team GX finale!Bij deze wil ik je graag bedanken voor je tijd! En succes met DaMn~Gaming en TeamGX!Anytime! ik vond het erg gezellig en bedankt!Door Juull