Dit jaar zal tijdens de Olympische spelen in Beijing veel aandacht gegeven worden aan de gamesport. Vandaag werd bekend gemaakt dat er de eerste vier dagen van de Olympische spelen een groot e-sports welkomsevenement gaat plaatsvinden. Dit zal Digital Games genoemd gaan worden.In meerdere Aziatische landen waaronder China is gamen een officiële sport geworden. Het is dus een logische stap dat China hier dit jaar aandacht voor wil vragen. Gamen is tot op de dag vandaag nog geen officiële sport. Maar met Digital Games willen ze toch het gevoel geven aan gamers dat gamen toch ook een Olympische sport kan zijn.Het tournooi wordt georganiseerd door GGL een van de grootste organisatoren op het gebied van e-sports. GGL heeft het volgende te zeggen:

wrote
” Dit is het moment waarop gamers hebben gewacht. Een spetterend evenement dat de cultuur van videogames benadrukt, wat één van de meest prominente vormen van entertainment is op dit moment.”

Helaas is er nog niet bekend hoe het evenement eruit gaat zien. Verdere details worden nog bekend gemaakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.