Als avonturier trek je de weide wereld in op zoek naar de zes DOFUS eieren. Je zoekt van de provincie Amakna tot de meest verre landen. Een lange reis in een wereld met meer dan 4.000 beschikbare kaarten. Een reis die twintig miljoen spelers uit honderdvijftig landen je voor gingen.
Hoe het begon:Lang, lang geleden kwam draak Bolgrot in de eeuwige Provincie van Amakna aan. De jonge ridder Rykke Errel besloot dit wezen tegemoet te treden. In plaats van Rykke te verpulveren zwoer de draak trouw aan de jonge ridder.

Toen Rykke zijn grote liefde Helsephine aan Bolgrot voorstelde vermoorde Bolgrot haar en verdween. Door Bolgrot te doden wilde Rykke de dood van zijn geliefde wreken. Hij wist Bolgrot te verslaan maar overleed niet veel later aan de verwondingen.

De wijze mannen van Amakna vonden zes vreemd gekleurde eieren in de ingewanden van de draak, die DOFUS genoemd werden. Later ontdekte men dat als deze eieren alle zes bij elkaar waren, ze ongekende krachten hadden. De mannen besloten dit geheim te bewaren voor de rest van de wereld. De DOFUS werden vergeten totdat de bewaker van het geheim tot de ontdekking kwam dat de DOFUS weg waren. Het nieuwtje deed snel de ronde en zaaide terreur en hebzucht.

Het duurde niet lang, voordat er avonturiers opdoken in Amakna, aangetrokken door het vooruitzicht van glorie en plundering. Het lot van Amakna was vanaf die tijd onzeker en het verschijnen van ontelbare onbekende angstaanjagende wezens, zorgde nog voor meer verwarring.

Het spel:De bevolking van Dofus bestaat uit monsters, avonturiers en NPC’s (Non Playing Character) die je missies geven. De monsters lijken van dichtbij niet gevaarlijke wezentjes. Maar zodra je het gevecht met hen aangaat worden ze bloeddorstig. Niets zal hen ervan weerhouden jou naar de ondergang te leiden, behalve jouw vechtkunst dan. Met spreuken en bezweringen kun je het monster verslaan.

De NPC’s die een missie voor je hebben zijn te herkennen aan de groene uitroepteken boven hen hoofd. Het spel bevat vele missies in elke regio. Een kompas kan je helpen met het vinden van de weg. Volg de richting die het ding aanwijst en je zult vanzelf vinden wat je nodig hebt. Het uitvoeren van deze missies is natuurlijk niet voor niets. Je krijgt ervoor betaald, meestal met Kama’s. De Kama is de officiële munteenheid in Dofus.

Dofus heeft een kleurrijk 2D design. In het spel loop je van scherm naar scherm, het scherm beweegt dus niet met je mee. Je bekijkt alles van bovenaf. De initiatiefnemers zijn overduidelijk beïnvloed door de Japanse manga. Hierdoor word het spel zowel een role-playing game als een interactieve cartoon. Ook de muziek heeft hier en daar een Aziatisch tintje.

Door: Annette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.