Ben jij in voor een muzikale game? En heb jij in mei genoten van de review rock revolution voor de Xbox360 maar heb je de Wii? Dan is er goed nieuws Rock Revolution is inmiddels ook te koop voor de Wii en wij hebben hem voor jullie uitgeprobeerd.Op het moment dat ik de game opstart zit ik helemaal op het puntje van de bank. Zou het? Zou ik deze game kunnen spelen met mijn gitaar die ik ook voor guitar hero gebruik? Dit berichtje had ik wel ontvangen bij de correspondentie over deze game dat het zou moeten lukken. Helaas is dit niet correct, de game moet je spelen met je controller en nuckchuck. Maar ik laat mijn hoofd niet hangen en ga vrolijk aan de slag met deze game van Konami.

Als ik de game begin te spelen kom ik erachter dat het toch niet zo makkelijk is. Om de game te spelen moet je de wii controller en nuckchuck redelijk goed beheersen en onthouden waar alle knoppen nu precies zitten. Na een tijdje oefenen begin ik vrolijk aan het spel. De game bestaat uit missies die je door te spelen op een drumstel, basgitaar of elektrische gitaar speelt. Vrolijk starten we met de eerste missie. Precies nadoen wat de game je laat zien alleen is er een grote maar je moet alles onthouden, de combinaties die je doet met je controllers laten ze helaas niet zien. Een braintrain game in een muziek game dus!

Tijdens het uitvoeren van de missies moet je laten zien hoe goed je bent door nummers te spelen en uit te voeren voor publiek. Dit om natuurlijk meer nummers en missies vrij te spelen. De game kent ook een vrij spelen mode. In het totaal kun je 40 nummers vrijspelen. De nummers die in de game gebruikt worden zijn gecoverd. De graphics hebben behoorlijk wat weg van de Rockband en Guitar hero games.

Een leuk extraatje is dat je samen met spelers over de hele wereld de game kan spelen via het netwerk. Ook je eigen creativiteit kun je kwijt in de game door je eigen nummers te maken.Mijn meningDe meningen over de game die mij bekend waren, die waren behoorlijk afwisselend. Een groot deel vind de game wat minder. Ik moet zeggen dat ik de speelwijze van deze game via de controller en nuckchuck wel grappig vind. Een dergelijke game had ik nog nooit gespeeld. Wel vind ik sommige nummers wat apart en minder goed gecoverd. Wat ik een tegenvaller vind is dat mijn guitar hero gitaren niet samen gaan met de game.

De game is uitgebracht door Konami op de ps3, Wii en eerder al op de xbox360.

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.