Goed, laten we alvast vaststellen dat ik het heel moeilijk vond om tussen al die vette LEGO sets te zoeken naar de leukste sets voor Moederdag. Ik heb in ieder geval gekeken naar verschillende prijscategorie├źn, zodat er voor iedereen wat tussen zit!

Millennium Falcon
We steken maar gelijk van wal met een onwijs dure set, maar wel eentje die het ook echt waard is. Zelf hebben we de Falcon thuis en hij is behalve groot ook erg vet. De set bevat 7541 steentjes en minifiguurtjes van Han Solo, Chewbacca, Princes Leia, C-3PO, de oudere Han Solo, Rey, Finn, een BB-8 droid, 2 bouwbare Porgs en een bouwbare Mynock. Dat is nogal wat. Er zitten ook veel beweegbare onderdelen in, maar hij is eigenlijk veel te zwaar om mee te “spelen”. Deze set is dus echt voor de verzamelaar om neer te zetten op een ruime plek, want met de afmetingen van 53.3 x 46 x 38.5 cm is het een joekel. Mocht dit overigens te groot en te duur zijn, dan is er altijd nog de compacte versie.

AT-AT
Dan direct nog maar een dure, de AT-AT. Ook daar zijn meerdere versies van, maar in dit geval heb ik het dus over de grote versie. Deze is namelijk 49.9 x 49.9 x 37.9 cm en neemt daarmee ook een flink stuk van je vitrinekast in beslag. De set heeft 6785 steentjes en negen minifiguren. Net als de Millennium Falcon is de set onderdeel van de Ultimate Collectors Series en is op dit moment nog verkrijgbaar. Mocht je toch liever voor een kleinere gaan, dan is er bijvoorbeeld de Microfighter versie.

AT-AT, Bron: brickset.com

Hoth AT-ST
Deze walker is beduidend kleiner en past daarmee niet alleen goed in de vitrinekast, maar ook bij het speelgoed. De AT-ST komt uit The Empire Strikes Back en is een echte klassieker. De set heeft 586 steentjes, heeft drie minifiguren en een droid. Er zitten ook beweegbare onderdelen aan, zodat je er dus ook echt meer mee kunt spelen. Dat maakt het misschien ook een leuk Moederdag cadeau, om samen met de kinderen te bouwen en daarna gevechten uit te spelen.

Imperial TIE Fighter
Nog een klassieker in de betaalbare categorie, de Imperial TIE Fighter. Er zijn heel veel Imperial LEGO sets, maar dit is toch wel een van de tofste. De TIE Fighter is eigenlijk altijd episch als hij in een van de films voorbij komt, dus dat is in de woonkamer niet anders. Als je dan toch voor samen spelen gaat, dan is dit een hele leuke aanvulling op de collectie. De 432 steentjes tellende set heeft drie minifiguren, namelijk een TIE Fighter piloot, een Stormtrooper en een NI-L8 Protocol Droid.

Imperial TIE Fighter, Bron: brickset.com

Mos Eisley Cantina
De Cantina is een van de meest bekende locaties van Star Wars en heeft daarom terecht een eigen LEGO set. De Cantina is misschien wat duur, maar heeft wel veel minifiguren om mee te spelen of op jouw manier neer te zetten. De set heeft maar liefst 21 minifiguren, waaronder Cantina bandleden, een Jawa, Han Solo en Greedo. Deze staat in ieder geval nog op mijn lijstje van aan te schaffen LEGO sets, vanwege al die minifiguren en flexibiliteit van de set.

Razor Crest
De Razor Crest is bekend van The Mandalorian als het schip van Din Djarin. Persoonlijk vind ik dit schip wel heel smooth ogen, in verhouding tot andere LEGO ruimteschepen. Behalve dat de Razor Crest er heel vet uit ziet, heeft het ook hele leuke minifiguren. Naast Mando heeft het ook de Mythrol, Kuiil, een Grogu in een pod en een bouwbare LEGO figuur van een Blurrg die in het ruim van de Razor Crest past. Wederom niet goedkoop, maar wel heel vet.

Razor Crest, Bron: brickset.com

Microfighters
Er zijn vele Microfighters, van bijvoorbeeld Boba Fett’s schip of de N-1 Star Fighter van Mando. Deze zijn niet duur en zijn hele leuke cadeautjes voor iedere Star Wars fan. Ze bevatten twee of drie minifiguren en zijn ook heel leuk om ergens neer te zetten.

X-Wing Starfighter
We sluiten deze lijst af met de X-Wing Starfighter, een van de nieuwste LEGO Star Wars sets en een van de meest iconische ruimteschepen uit het Star Wars universum. De set bevat 1949 steentjes en twee minifiguren, namelijk een R2-D2 en Luke Skywalker met een speciaal voor deze set ontworpen outfit. De set is 27 x 44 x 55 cm en is ook weer een plaatje om in de vitrinekast te zetten. Wat ook echt heel tof is, is dat je de vleugels kunt verstellen. De X-Wing is niet goedkoop, maar wel als je het vergelijkt met de andere display sets. Hij staat in ieder geval op mijn lijstje!

X-Wing Starfighter, Bron: brickset.com

Er is dus volop keuze aan LEGO Star Wars en van iedere set is wel een grotere of kleinere versie verkrijgbaar. Wil je dus niet teveel geld uitgeven, dan kun je voor een toffe set altijd op zoek naar kleinere versies. Wil je liever groter uitpakken, dan is er vast ook een Ultimate Collection editie van. En wil je nou zo’n grote set in elkaar zetten, maar heb je er eigenlijk niet zoveel ruimte voor, dan kun je altijd kijken naar het huren van een LEGO set. Er zijn verschillende sites, met allemaal hun eigen aanbod. Hopelijk heb je wat leuke Moederdag idee├źn opgedaan! Ik ga mijn man en kinderen even lief aankijken…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.