Gamescom 2022 is nog niet eens afgelopen en er is weer een bult aan informatie bij ons op de redactie binnengekomen. Om het een beetje overzichtelijk te houden verdelen we de hoogtepunten over verschillende delen, met in dit deel de grootste games.

Destiny 2: Lightfall uitbreiding

Lightfall is het voorlaatste hoofdstuk van de Light and Darkness saga van Destiny 2. In Lightfall nemens spelers het op tegen Calus, de kwaadaardige keizer van de Cabal. Hij is onderdeel van de Pyramid Fleet als discipel van The Witness, de nemesis die spelers in Destiny 2: The Witch Queen leerden kennen. De uitbreiding brengt een nieuwe subclass, Strand, met nieuwe abilities. Neomuna, de wereldstad van Neptune is een nieuwe bestemming waar spelers de mysterieuze en dodelijke Shadow Legion zullen ontmoeten. Naast deze nieuwe uitbreiding is Bungie een samenwerking met Epic aangegaan, wat maakt dat Destiny 2 in de Epic Store wordt aangeboden en het brengt Destiny naar Fortnite en Fall Guys. Destiny 2: Lightfall is 28 februari 2023 beschikbaar. Als je de editie met Annual Pass alvast in de pre-order bestelt krijg je er onder andere de Exotic Auto Rifle Quicksilver Storm bij.

The Lords of the Fallen

The Lords of the Fallen is een reboot en vervolg op Lords of the Fallen uit 2014. Deze dark-fantasy action-RPG speelt zich duizend jaar na het eerste deel af en neemt de speler en zijn held mee naar een enorme wereld waar het draait om de kloof tussen de levenden en de doden. De game belooft meer de vijf keer groter te zijn dan zijn voorganger, vol NPC quests, interessante karakters en een mooi en groots verhaal. De game zal solo, maar ook online co-op te spelen zijn. In de onderstaande trailer (ingesproken door Joseph Quinn van Stranger Things en Game of Thrones) krijgen we een voorproefje. The Lords of the Fallen komt naar PC, PlayStation 5 and Xbox Series X|S.

Moving Out 2

Team 17 heeft aangekondigd met een vervolg op Moving Out te komen, namelijk Moving Out 2 (hoe kan het ook anders). Moving Out 2 krijgt niet alleen couch co-op zoals we die van het eerste deel kennen, maar online co-op, cross-play gameplay! Erg zijn, want dan kunnen F.A.R.Ts van over de hele wereld samenwerken om zo slim en creatief mogelijk het meubilair te verslepen. Natuurlijk zijn er ook weer tal van maffe karakters te ontgrendelen in meer dan 50 nieuwe levels en uitdagingen. Moving Out 2 komt in 2023 naar PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, en PC.

Dying Light 2 Stay Human: Bloody Ties Story DLC

Bloody Ties is de eerste story DLC voor Dying Light 2 Stay Human. Vechters worden uitgenodigd voor een nieuwe locatie, The Carnage Hall Dit oude operagebouw zit vol met nieuwe quests, uitdagingen, wapens en meer. Spelers die voor de pre-order van de DLC gaan krijgen toegang tot de Aristocrat Pack, waarmee je een exclusief wapen en exclusieve outfit krijgt. Ook is er een nieuwe community update beschikbaar die verschillende bugs fixt en de speelervaring verbetert.

New Tales From the Borderlands

In de door oorlog verscheurde metropool Promethea zijn de drie losers Anu, Octavio en Fran op de ergste dag van hun leven beland. Ze proberen de wereld te veranderen (en misschien zelfs wel te redden), maar dat kan alleen met jouw hulp. Neem het op tegen een planeet-invasie, een gemeen kluismonster en een koelbloedige kapitalist in dit filmische avontuur waarin jij de keuzes maakt en daarmee bepaalt wat de uitkomt van je game zal zijn. Tales From the Borderlands werd in 2014 ontwikkeld door Telltale en krijgt nu dan eindelijk een vervolg. Dit keer zonder Telltale, maar wel weer met 2K en Gearbox. New Tales From the Borderlands komt op 21 oktober 2022 naar PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, en PC. Pre-order nu om de Adventure Capital Pack te krijgen, met daarin nieuwe cosmetica voor Anu, Octavio en Fran, 10.000 in-game currency en een in-game FL4K Vaultlander-verzamelobject.

Forspoken

De nieuwe 10-minuten durende trailer van Forspoken geeft meer inzicht in het gevechtssysteem en de parkour-actie van de game. Ook zien we verschillende vijanden en krijgen we veel van de prachtige wereld Athia te zien. De trailer is vol actie en volgt Frey tijdens een van haar missies waarvoor ze door de wildernis trekt van twee besmette gebieden, Praenost en Avoalet. Forspoken verschijnt op 24 januari 2023 tegelijk voor PS5 en pc (via Steam, Epic Games Store of Microsoft Store), en is nu beschikbaar voor pre-orders. De Forspoken: In Tanta We Trust Story DLC verschijnt in de zomer van 2023. 

Battlefield 2042

Dit seizoen bevat een pakket aan nieuwe content, inclusief een nieuwe map, een nieuwe Specialist, meer wapens, voertuigen, updates voor Battlefield Portal, 100 tiers met Battle Pass-content en meer. In Season 2: Master of Arms wordt het slagveld verplaatst naar het Panamakanaal op de nieuwe map Stranded, waar spelers vechten in een uitgedroogd meer in en rond een verwoeste tanker: de Starg Ceres, die nu wordt gebruikt voor illegale wapenhandel. Voormalig wapenhandelaar Charlie Crawford is de nieuwste Specialist in Season 2. Charlie heeft verschillende vaardigheden om zijn team een voorsprong te geven; als hij geen vijanden vastpint met zijn Mounted Vulcan stationaire minigun – na plaatsing ook te gebruiken door andere Specialists – helpt hij zijn teamleden door ze te reviven en hun gadgetvoorraad bij te vullen. Dit en nog veel meer nieuws is beschikbaar vanaf 30 augustus voor alle ondersteunde platformen.

PlayStation 5 DualSense Edge wireless controller

Je leest het goed, er komt een nieuwe controller voor de PlayStation 5 en deze zal aanpasbaar zijn naar je eigen speelstijl. Je kunt de controller fine-tunen door bijvoorbeeld de gevoeligheid van de sticks aan te passen, button input veranderen. Ook de triggers kun je aanpassen, bijvoorbeeld voor snellere input voor FPS games of racing games. Mocht je veel verschillende games spelen dan kun je verschillende profielen opslaan, zodat je de perfecte instellingen hebt voor iedere game. Dan kun je ook aan de buitenkant nog één en ander veranderen. De stick caps zijn verwisselbaar voor standaard, high dome of low dome voor de juiste grip. Ook de back buttons zijn verwisselbaar voor half-dome of lever. Stel nou dat je stick kapot is, dan kun je de sticks gewoon vervangen met een nieuwe module. Mocht je meer willen weten over de nieuwe controller, dan kun je dat lezen in de Blog van PlayStation.

Dune: Awakening

Dune: Awakening neemt je mee naar Arrakis in een survival open wereld MMO. De game is een combinatie van survival, sociale interactie en open wereld multiplayer om zo een unieke speelervaring te creëren. Als je de verhalen van Dune kent zul je snappen dat er ook veel verkend moet worden in een onrustige en gevaarlijke wereld. Je kunt je nu inschrijven voor de Beta via de website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.