Dierentuinbouwers kunnen hun geluk niet op, want op 14 december komt er een grote gratis update en komt er ook een nieuw pakket. In dit artikel lees je hier meer over.

Allereerst even over het nieuwe pakket, het Europapakket. Dit is een pakket zoals we gewend zijn van het begin, dus niet alleen dieren maar ook meer thematische items. Dit pakket neemt ons dus mee naar Europa en laat iedereen kennis maken met vijf nieuwe diersoorten en biedt meer dan 250 nieuwe decoratiestukken in de stijl van Italië, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en ook Nederland! Gebouwen krijgen hierdoor een bekend tintje en ook krijgen we veel nieuwe brug- en wateronderdelen. De bruggen die ik nu over het water of over een verblijf heb lopen zijn over het algemeen niet heel bijzonder, maar deze nieuwe items maken het een stuk interessanter. Ook verschillende flora zal aan dit thema bijdragen en aan de afbeelding hieronder te zien wordt het prachtig.

PZ Europe Pack - Aerial Ferry Shot
Bron: planetzoogame.com

In het nieuwe scenario kun je kennis maken met al deze nieuwe bouwstijlen. Dit scenario speelt zich af in een uitloper van een alp en heeft drie verschillende thema’s: Italië, Zwitserland en Frankrijk. In deze drie gebieden zul je moeten bouwen om dit scenario te behalen. Als bovenstaande afbeelding onderdeel is van dat scenario zou dat wel eens een beste uitdaging kunnen zijn. Ook is er een nieuw vervoersmiddel te zien, een soort rondvaartboot op zonnepanelen. Ja daar kan ik dan wel weer enthousiast van worden, maar goed dat was ik aan de andere kant al…

Dan nog even in het kort de nieuwe diersoorten: de Euraziatische lynx, de alpensteenbok, de Europese das, het damhert en de vuursalamander (vivarium) maken hun entree. Wellicht niet hele vernieuwende diersoorten, maar vooral de das ben ik erg nieuwsgierig naar. En met de das gaan we gelijk naar het nieuws over de grote update die voor alle spelers vanaf 14 december beschikbaar is.

Een das leeft namelijk in een burcht, maar er zijn meer dieren die graag in een burcht of hol verblijven. Daarom krijgt de basegame dus ook de mogelijkheid om burchten te plaatsen. Je kiest een geschikte plek voor de burcht in je verblijf en deze zal automatisch geïntegreerd worden. Geen geklooi met ingraven, ombouwen en wegwerken dus! Je burcht of hol heeft de ingang aan de oppervlakte van je terrein en leidt naar een ondergrondse ruimte. Om je dieren ondertussen wel in de gaten te kunnen houden kun je hier een camera in plaatsen. Daarmee maken we dan gelijk een bruggetje naar de volgende nieuwe feature en dat is de mogelijkheid om deze en ook andere camerabeelden te koppelen aan je reclameschermen, zodat je bezoekers ook altijd mee kunnen kijken!

PZ Update 1.8 - Animal Memorial
Bron: planetzoogame.com

Net als in het echt hebben dieren natuurlijk niet het eeuwige leven (tenzij je dit instelt trouwens), maar voor iedereen die een natuurlijk verloop in de dierentuin hebben is er nu de mogelijkheid om geliefde dieren een gedenkteken te geven. In het overzicht van je dierentuin is nu ook een sectie voor de overleden dieren en gedenktekens te vinden. Tot 200 overleden dieren worden hierin opgeslagen en deze kun je naar hartenlust een gedenkteken geven. Deze kun je aanpassen en op verschillende manieren in je park integreren. Bezoekers zullen hier herinneringen kunnen ophalen en krijgen ook een stemmingsboost.

Mochten ze toch erg verdrietig zijn en liever hun verdriet verwerken onder het genot van een hapje of drankje zijn er nu heuse restaurants te creëren. Tot 20 tafels kunnen nu gekoppeld worden aan een restaurant, zodat je met al je creativiteit zowel binnen als buiten een restaurant kunt realiseren en zelfs ook in een (bezoekersvriendelijk) verblijf. Om echt te zorgen dat alles matcht met het restaurant kun je tafels en stoelen nu aanpassen met flexikleuropties.

PZ Update 1.8 - De-shelled Shop
Bron: planetzoogame.com

Tot slot kunnen je bezoekers nu ook een bezoekje brengen aan een winkeltoonbank. Dit geeft spelers de mogelijkheid om op een andere een winkel te creëren. Winkels hoeven op deze manier niet een heel flashy uiterlijk te hebben, maar kunnen zo veel meer passen bij een thema. Je kunt de toonbank aanpassen en kunt ook kleine borden plaatsen zoals je in het voorbeeld hierboven kunt zien. Genoeg nieuws dus! Dit en nog wat aanpassingen en verbeteringen zijn vanaf 14 december beschikbaar voor iedereen. Het Europapakket koop je vanaf 14 december hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.