De eerste helft van de maand februari starten we met een dagelijkse dosis liefde! Elke ochtend kan je wegzwijmelen bij de ontmoetingen die andere vrouwelijke gamers hadden via diverse games. Vandaag starten we met de eerste. Mijn eigen buurmeisje Kayleigh heeft haar partner leren kennen via een game! Alleen woont haar liefde niet in de buurt, maar in ons buurland Duitsland. Lees mee over hun eerste ontmoeting en hoe het verder met ze gaat.

Maak dus kennis met Kayleigh! Ze is 19 jaar en woont in Apeldoorn, ze studeert voor leraar Engels aan de HAN in Nijmegen en zit nu in het eerste jaar. Naast het gamen tekent ze graag, ik kan beamen dat ze hier heel goed in is, en wanneer ze een boek of boekenserie heeft gevonden die ze leuk vindt stopt ze niet eerder tot ze ze van kaft tot kaft gelezen heb. Kayliegh heeft verkering met David van 20 jaar uit Solingen, in Duitsland. Hij volgt een opleiding als tuinier waarbij hij 4 dagen per week werkt, en 1 dag naar school gaat. Als hij niet aan het gamen is, kijkt hij vaak YouTube filmpjes. Vooral vSauce vindt hij erg interessant om naar te kijken. Ze wonen niet samen maar zien elkaar bijna elk weekend, het is wel een reis van zo’n 4 á 5 uur met de trein.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
We hebben elkaar leren kennen in een friendly custom game in Overwatch. Via de match chat spraken we met elkaar en het klikte wel, dus zijn we ook echt wat gaan spelen. Dat ging ook goed, dus voegden we elkaar toe op Discord, toen whatsapp, en uiteindelijk gingen we elkaar ook in het echt zien. Ik kan er nog steeds niet aan denken hoeveel er van toeval afhing. Stel je voor dat ik niet naar die specifieke friendly custom game was gegaan, of niet gepraat had in de match chat… Ik ben blij dat dat wél gebeurd is.

Wat deed de vonk overslaan?
Om eerlijk te zijn, geen idee, eigenlijk… Vanaf het begin was met hem praten al heel natuurlijk en makkelijk, terwijl ik daar normaal gesproken nogal moeite mee kan hebben. Het was alsof iets in mij gelijk al herkende van, ‘yep, die is leuk’.

Hoe is de eerste ontmoeting tot stand gekomen? En hoe is deze in grote lijnen verder gegaan tot op de dag van vandaag?
Nadat we dan allebei gezegd hadden dat we elkaar leuk vonden, dachten we dat het een goed idee was om dat ook eens in het echt te bevestigen. We vonden een Zaterdag waarop we allebei konden (20 Oktober 2018), vonden een stad die voor ons allebei te bereiken was (Venlo) met ongeveer dezelfde reistijd (2,5 uur) en spraken daar af. Ik was suuuuuper zenuwachtig, maar het was geweldig en sowieso de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Twee weken later spraken we weer af, die week daarna weer, en weer, en weer… En zo gaan we nog elk weekend, hoewel we nu het hele weekend bij hem thuis blijven in plaats van alleen op Zaterdag af te spreken.

* Spelen jullie nu nog games samen?
Yes! Zeker. We spelen nog veel Overwatch, maar recentelijk zijn we ook aan Diablo III begonnen (binnen een dag waren we level 50… Oops). We hebben wel meer spellen geprobeerd (Starbound, CSGO, Terraria, Don’t Starve Together) maar lijken telkens weer terug te gaan naar Overwatch.

Hebben jullie nog een bepaalde game op jullie wishlist staan?
Nope! Niet iets dat nu al uit is, anyway.

Wat zou je graag voor Valentijn willen hebben?
Om eerlijk te zijn maakt dat me echt helemaal niks uit. Zolang ik hem maar te zien krijg (Valentijnsdag is dit jaar op een Vrijdag dus die wens komt uit! Yay!)

Wil je nog iets kwijt?
Iemand online leren kennen is echt niet zo slecht als sommige mensen je altijd willen laten geloven. Natuurlijk moet je wel voorzichtig zijn (mijn moeder eiste een kopie van David’s ID kaart en iets met zijn adres erop voordat ik hem mocht ontmoeten), maar soms kan het het beste zijn dat je ooit is overkomen!

Foto: privebezit

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.