Woensdag 5 juni 2019 om 15.00 uur, een speciale Nintendo Direct die volledig in het teken stond van Pokémon Sword en Pokémon Shield. Een nieuwe RPG-game exclusief voor Nintendo Switch dat zich afspeelt in de Galar regio, geïnspireerd door Engeland. Wat werd er allemaal besproken tijdens de Pokémon Direct? Een nieuwtje verklap ik alvast: beide games verschijnen op 15 november 2019. De rest? Dat lees je allemaal hier!

Eind februari kondigde Game Freak (de maker van de Pokémon-franchise) de nieuwe RPG-game aan voor de Nintendo Switch: Pokémon Sword en Pokémon Shield.  Nieuwe omgeving en nieuwe Pokémon. We zijn inmiddels beland bij de achtste generatie, waardoor ook nieuwe starters bekend werden gemaakt tijdens deze eerdere Pokémon Direct. Spelers kunnen aan het begin van hun avontuur kiezen uit drie starters, namelijk Grookey (Grass-type), Scorbunny (Fire-type) en Sobble (Water-type). Drie schattige kleine wezentjes met ieder een eigen karakter. Verder speelt het verhaal af in de Galar regio. Een gebied vol met prachtige landschappen, moderne steden en steile en besneeuwde bergen. Lees hier de korte samenvatting van de eerste Pokémon Direct van eind februari.

Wat een prachtig regio waar de game zich afspeelt. Ik houd ervan. Dus ik was superblij dat Nintendo een nieuwe Direct aankondigde waar meer informatie werd verteld over Pokémon Sword en Pokémon Shield. Die woensdagmiddag zat ik ook er klaar voor.

Wat een nieuws! En dit is nog maar het begin. Een korte samenvatting:

Pokémon gevechten houden is een belangrijk vorm van entertainment in de Galar regio. De stadions in Galar zitten regelmatig vol met toeschouwers die gevechten willen kijken tussen de Gym Leaders en de uitdagers. Kortom: hier worden de Gym gevechten gehouden. Een van de Gym Leaders is Milo, expert op het gebied van Grass-type Pokémon.

Drie nieuwe Pokémon. De schaap Pokémon Whooloo (Normal-type), Drednaw (Water/Rock-type) de bijt Pokémon en de kraai Pokémon Corviknight (Flying/Steel-type). Ook de bloei-Pokémon Gossifleur (Grass-type) zal van de partij zijn en evolueert naar Eldegoss (Grass-type), een Cotton bloem Pokémon. Naast de nieuwe Pokémon komen ook eerder verschenen Pokémon terug in de game, zoals Growlithe (Kanto regio) en Inkay (Kalos regio).

In de gebied Wild Area kan je uiteenlopende soorten Pokémon vinden. Deze variëren op welke plek je bent en hoe het weer is. Door de makkelijke camerabesturing kan je makkelijk items en Pokémon vinden en deze letterlijk zien.

Dynamax is een nieuwe functie in de game. Door deze functie te kiezen kan je één Pokémon per gevecht 3 beurten lang groter en sterker maken.  Wanneer je verbinding maakt met andere spelers, kan je in de Wild Area lichtsignalen zien. In deze multiplayer-functie kan je tot een max. van 4 spelers Max Raid Battles spelen. Hierin battle je samen tegen een wilde Dynamax Pokémon. Deze Pokémon blijft gedurende de battle groot en beschikt ook over speciale krachten. Alleen één speler kan slechts zijn Pokémon Dynamaxen, dus kies verstandig en strategisch. Wanneer je een battle gewonnen hebt, dan krijg je de kans om deze Pokémon te vangen. Het unieke is dat sommige van deze Pokémon alleen maar gevangen kunnen worden door ze in de Max Raid Battles te verslaan.

Natuurlijk zijn er ook nieuwe personages toegevoegd aan de game. Leon is de allerbeste Trainer in Galar en tevens Champion. Leon’s broertje Hop is jouw rivaal. En ook hij begint op de dag waarop die van jou ook begint. Daarnaast zien we ook Professor Magnolia en kleindochter Sonia van Galar. Zij doen samen onderzoek naar Dynamax.

Ook lieten de makers van Pokémon Sword en Pokémon Shield de eerste twee legendarisch Pokémon zien, namelijk Zacian en Zamazenta.

Bron afbeeldingen: Nintendo.nl 

Pokémon Sword en Pokémon Shield zullen vanaf 15 november 2019 verkrijgbaar zijn, exclusief voor Nintendo Switch. Ook zal de duo-pack waarin beide games + steelbook verkrijgbaar zijn.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.